6-årig dansker træner i Manchester United

Brian Jensens søn havde i går første træningsdag mellem stængerne i storklubben

Brian 'Bæstet' Jensens yngste søn (tv.) prøvetræner i Manchester United (Arkivfoto: Jan Unger)
Brian 'Bæstet' Jensens yngste søn (tv.) prøvetræner i Manchester United (Arkivfoto: Jan Unger)
Følg Fodbold
Følg Premier League

De er glade for danske målmænd i Manchester United, og nu har den engelske storklub fået én mere. Men der går nok lige 12-14 år, før han kan gøre sig forhåbninger om at stå mellem stængerne på Old Trafford.

Seksårige Sebastian Jensen havde i går første træningsdag i den klub, som hans far har besejret i Premier League. Den talentfulde spiller er søn af Brian ’The Beast’ Jensen, og som sin far er han målmand.

- Nu ser vi, om han kan li’ det, og om United kan li’, hvad de ser. Normalt tager de ikke spillere ind, før de er syv år, men han er en stor dreng, og de har jo nok også kigget på, hvor stor faren er, griner Brian Jensen i mobilen fra det engelske.

Opkalder baby efter 'Bæstet'

Den 36-årige Burnley-målmand har to drenge, og begge har vist talent lidt ud over det sædvanlige.

Otteårige Jamie, der er angriber, træner med i Stoke, mens den to år yngre Sebastian allerede nu ser ud til at tage springet fra netop Stoke til selveste Manchester United.

Så ham lege bag mål
I England går jagten på talenter tidligt ind. Allerede når spillerne er ni, kan klubberne få papir på talenterne, og en talentspejder fra Manchester United har holdt godt øje med Bæstets yngste søn.

-Det er faktisk en meget sjov historie. For et halvt år siden så en talentspejder Sebastian stå og lege bag målet, mens Jamie spillede. Han kunne li’, hvad han så, men Sebastian var ikke gammel nok på det tidspunkt.

'Bæstet' efter fyring: Han løj for mig

- Nu har han så gjort det godt for sit lokale hold, så United syntes, at han skulle komme ned og prøve hos dem, siger Brian Jensen, der har boet i England i 12 år og derfor ikke er så forskrækket over, at Manchester United inviterer en kun seksårig indenfor.

Knalddygtige drenge
- Det går generelt noget stærkere herovre, hvor de starter i skolen tidligere. I starten syntes jeg, at det var en dårlig idé. Jeg syntes, at børn skulle ha’ lov at være børn, men jeg må indrømme, at jeg har ændret mening.

TV: Se Rooney sende United til tops

- De suger til sig som en svamp, og både Jamie og Sebastian er knalddygtige i skolen og til fodbold, siger den stolte far, der selv har en forkærlighed for De Røde Djævle.

- United er mit hold, men vi tager det stille og roligt med Sebastian... men selvfølgelig: Det kan være pensionen, der blev ordnet der, griner Brian Jensen.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind