Vanvittigt Arsenal-comeback i London-derby

Tottenham kollapsede fuldstændig efter at have været foran 2-0 mod Arsenal - og tabte hele 5-2 i London-braget

Et skævt smil fra Robin Van Persie efter udligningen til 2-2. (Foto: PA)
Et skævt smil fra Robin Van Persie efter udligningen til 2-2. (Foto: PA)

Arsenal fik genfundet lidt af stoltheden, der ellers har haft trange kår i denne sæson, da Wengers tropper i en vanvittigt underholdende - og bare vanvittig - fodboldkamp slog lokalrivalerne fra Tottenham med 5-2 efter at have været bagud 0-2 efter 35 minutters spil.

Arsenal-holdet var bedst til at udnytte åbent hus hos begge forsvar, og selv da den tidligere Arsenal-spiller Adebayor scorede til 2-0 på et fejlagtigt dømt straffespark var Arsenal i allerhøjeste grad med i kampen.

Begge hold viste i hele kampen vilje til at satse offensivt, og kombineret med håbløst forsvarsspil i begge ender skabte det en underholdende og intens kamp på Emirates.

Allerede efter fire minutter scorede Saha til 1-0 - og da Gareth Bale efter godt en halv times spil fik filmet sig til et straffespark, gjorde upopulære Adebayor det til 2-0 for udeholdet.

I modsætning til tidligere valgte Adebayor dog klogt nok en nærmest demonstrativ ikke-jubel efter sin sikre straffesparksscoring.

Og så vågnede Arsenal for alvor op til dåd.

Først reducerede Sagna på et hovedstød, og derefter krøllede Van Persie med venstrebenet et skud fra kanten af feltet i nettet til en fuldt fortjent udligning.

Fakta: Arsenal-Tottenham

I pausen fik Wenger tilsyneladende mere styr på sit forsvar - men det gjorde Redknapp og Tottenham ikke. Fem minutter inde i anden halvleg udnyttede Tomasz Rosicky den gode plads til at prikket et Sagna-indlæg ind til Arsenal-føring, og så faldt Tottenham helt sammen.

Kampens store spiller, Van Persie, lagde efter en god times spil op til Walcotts 4-2 mål. Et passivt Tottenham-forsvar lod Van Persie vente på en fremadstormende Walcott, der viste sjælden god teknik ved at løfte bolden over en ellers godt spillende Brad Friedel i Tottenham-målet.

Og så var også Walcott, der ellers i første halvleg lignede en mand helt uden selvtillid, i gang. På kanten af offside udnyttede han kynisk en fremragende aflevering fra Sagna til slutresultatet 5-2.

For at gøre ondt værre for Tottenham fik Scott Parker sit andet gule kort to minutter før tid.

Med sejren bringer Arsenal sig op på siden af Chelsea på fjerdepladsen, der giver adgang til kvalifikationskampe om at komme i Champions League. Arsenal og Chelsea har begge 46 point.

Tottenham er fortsat placeret på tredjepladsen i Premier League, seks point foran de to øvrige London-rivaler.