Liverpool i kæmpe pokal-triumf

Liverpool vandt søndag aften sin første pokal siden 2006, da et heroisk kæmpende Cardiff-mandskab blev slået efter straffesparkskonkurrence

Vild jubel da sejren var en realitet. (Foto: PA)
Vild jubel da sejren var en realitet. (Foto: PA)

Liverpool vandt søndag aften sin første pokal siden FA Cup-trofæet i 2006, da klubben sikrede sig dette års Carling Cup-mesterskab efter en vanvittigt underholdende finale mod Cardiff foran 89.000 ellevilde tilskuere på Wembley i London.

Sejren kom først i hus efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hvor både Steven Gerrard og Charlie Adam brændte på det skammeligste, men kampens bedste, Glen Johnson, endte med at afgøre det hele til Liverpools fordel. 2-2 efter ordinær og forlænget spilletid og derefter 3-2 i straffesparkskonkurrencen.

Se også: Gerrard: Jeg havde selvmordstanker

Forud var gået en herlig pokalfinale, hvor Cardiff, der kæmper med om oprykning i The Championship, havde givet forhåndsfavoritterne kamp til stregen.

Kampen minut for minut.

Første halvleg blev spillet fuldstændig på Liverpools betingelser, men verdensstjernerne kunne ikke finde hullerne i de heroisk kæmpende waliseres forsvar.

Og efter 18 minutter blev det minsandten Cardiff der kunne juble, da Joe Mason kunne passere Pepe Reina efter en dårlig clearing af Martin Skrtel endte på Cardiff-fødder.

Det fik blot Liverpool, der havde danske Daniel Agger med i 86 minutter, til at skrue endnu mere op for offensiven. Glen Johnson var her, der og alle vegne, og der blev kreeret chancer på samlebånd til Andy Carroll og Luis Suarez.

Men ind ville bolden ikke.

Skrtel tog hævn
I anden halvleg blev waliserne lokket længere frem på banen, og det udnyttede Martine Skrtel til at gøre skaden god igen, da han udlignede efter en times spil.

Ingen af holdene var tilfredse med remis, og resten af den ordinære kamp var absolut fremragende fodbold med masser af chancer i begge ender, selv om tempoet gradvist faldt.

Men det blev ved 1-1 og i overtiden lignede Dirk Kuyt den helt store matchvinder.

Hollænderen hamrede bolden ind efter 108 minutter, og så så det sort ud for Cardiff.

Det kunne ikke rigtig få lagt pres på Premier League-stjernerne, og Liverpool var så småt begyndt at glæde sig til pokaloverrækkelsesceremonien, da Ben Turner dukkede op tre minutter før sidste fløjt og gjorde det umulige.

2-2 og så var det straffesparkstid.

Fætrene Gerrard brændte begge
0-0: Steven Gerrards skud blev reddet. Superredning af Tom Heaton.

0-0: Kenny Miller, som havde spillet en fabelagtig kamp, skø på stolpen.

0-0: Charlie Adam skød en kilometer over. Tænk Elkjær eller Beckham.

0-1: Don Cowie bragte Cardiff foran. Sensationen lurede.

1-1: Dirk Kuyt udlignede sikkert.

1-1: Rudy Gestede på stolpen.

2-1: Stewart Downing sikkerheden selv.

2-2: Peter Whittingham passerede Pepe Reina.

3-2: Glen Johnson scorede.

3-2: Steven Gerrards fætter, Anthony Gerrard, sparker forfærdeligt og rammer ved siden af målet.

Liverpool vinder en helt igennem fantastisk Carling Cup-finale.

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 Vild jubel da sejren var en realitet. (Foto: PA)
0 kommentarer
Vis kommentarer