Her er din fede fodbold-søndag

Masser af topfodbold i tv: Seks store kampe, du skal holde øje med i dag

Cristiano Ronaldo og Real Madrid spiller allerede klokken 16 i dag. (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo og Real Madrid spiller allerede klokken 16 i dag. (Foto: AP)

Et tv er ikke nok, hvis du skal følge med i de store fodboldkampe, der spilles i dag. Ekstra Bladet giver dig her en guide til dagens store kampe i fodbold-Europa.

Hvis du - som de fleste, sikkert - kun råder over et enkelt tv i din stue, så husk du kan følge alle kampe live på ekstrabladet.dk/live!

God fodbold-søndag

Arsenal - Tottenham
Det er på spil: Mesterskabschance og millioner.
Magtbalancen har rykket sig i Nordlondon. Normalt er det Arsenal, der kæmper om mesterskabet, og Tottenham, der drømmer om Champions League. Nu er det omvendt. Spurs har fortsat et mesterskabshåb og møder et Arsenal-hold i krise. The Gunners har kun fjerdepladsen tilbage at spille om, men den er vigtig nok. Den giver adgang til mange Champions League-millioner.
Hold øje med: Emmanuel Adebayor
Angriberen fra Togo fylder 28, men får ingen gaver på sin tidligere hjemmebane. Han har flere gange lagt sig ud med Arsenal-tilhængerne, og det vil være typisk ham at lave et eller andet: Mål eller ballade.
Tv: Søndag kl. 14.30 – 6’eren

Bayern München - Schalke 04
Det er på spil: Hvem skal udfordre Dortmund.
Bayern er fire point efter, Schalke har fem point op. Dortmund er ved at trække fra i toppen af Bundesligaen, så kampen mellem Bayern og Schalke afgør, hvem der fortsat skal have lov til at kalde sig Dortmund-udfordrer i guldkampen. Sydtyskerne spillede kun 0-0 i Freiburg og tabte senest i Basel, så træner Jupp Heynckes kan ikke tåle flere skuffelser. Sejr er kravet – som altid.
Hold øje med: Klaas-Jan Huntelaar
Den 28-årige hollandske goalgetter befinder sig tilsyneladende perfekt i Ruhr-distriktet. Torsdag sendte han med tre mål (heraf to i den forlængede spilletid) Schalke videre i Europa League og er oppe på 33 sæsonmål.
Tv: Søndag kl. 15.30 – Eurosport 2

Rayo Vallecano - Real Madrid
Det er på spil: Topscorertitlen.
Det er i bogstaveligste forstand rig mod fattig, når Real Madrid gæster Rayo Vallecanos beskedne Campo de Fútbol de Vallecas. Rayo har således reserveret 1000 billetter til kun 5 euro stykket til arbejdsløse tilhængere. Den nyoprykkede Madrid-klub har haft en flot sæson og er på en overraskende 8. plads. Takket være tre sejre på stribe kan de skimte Europa.
Hold øje med: Cristiano Ronaldo
Den 27-årige portugiser er i duel med Messi om at blive scorekonge. Han har gode chancer for at lægge til sine 28 ligamål, for den lille Madrid-klub spiller tit målrige kampe. Det første opgør endte 6-2 – Ronaldo scorede tre. 
Tv: Søndag kl. 16 – 6’eren

Liverpool - Cardiff
Det er på spil: Carling Cup-trofæ og champagne.
Liverpool fik mange fans i 70’erne og 80’erne, hvor klubben hentede pokaler på stribe. Siden er pokalfrekvensen faldet dramatisk, men der er lagt op til, at The Reds igen hæver en rigtig pokal efter finalen i Carling Cup’en –  den første siden FA Cup’en i 2006. Liverpool er storfavoritter mod waliserne fra næstbedste række, men sidste år tabte Arsenal til Birmingham. Så det kan lade sig gøre, Cardiff.
Hold øje med: Daniel Agger
Den danske landsholdsforsvarer sad over med en skade, da Brighton blev slået 6-1 i FA Cup’en, men han er klar til Wembley. Så 27-årige Agger kan krone en flot personlig sæson med en pokal og champagne.
Tv: Søndag kl. 17 – Canal+ Sport 1

Napoli - Inter
Det er på spil: Claudio Ranieris job.
Inter er i sin værste krise i mands minde. Selv ikke de ældste tifosi kan huske tilbage på en så sløj periode. Milano-klubben har tabt seks ud af sine syv seneste kampe og kun scoret i en af dem. Sidste minut-nederlaget i Marseille i Champions League var symptomatisk for krisen, og træner Claudio Ranieri er tvunget til at skabe et resultat på San Paolo mod Napoli, hvis han vil overleve.
Hold øje med: Edinson Cavani
El Matador scorede begge mål, da de to hold i januar mødtes i kvartfinalen i Coppa Italia. Den 25-årige angriber fra Uruguay viste også målnæsen mod Chelsea og vil få chancer mod et rystet Inter-forsvar.
Tv: Søndag kl. 20.45 – Canal+ Sport 1

Atletico Madrid - Barcelona
Det er på spil: Et spinkelt mesterskabshåb.
Barça-folket har allerede sagt, at mesterskabet nok vil havne hos Real Madrid. Og sætter de yderligere til på Vicente Calderón mod Atlético Madrid, er det helt sikkert. Hjemmeholdet er fornuftigt kørende, og under den argentinske træner Diego Simeone er det blevet væsentligt sværere at score imod dem, og de rød-hvide har i de seneste syv ligakampe kun lukket ét mål ind.
Hold øje med: Lionel Messi
Den 24-årige argentiner er kommet ud af sin minikrise med maner. Han scorede fire gange mod Valencia og har før været hård ved Atlético. I efterårets kamp på Camp Nou scorede han hattrick.
Tv: Søndag kl. 21.30 – Canal 9