Ferguson: Ryan Giggs bliver min afløser

Manchester United-manager Alex Ferguson peger på holdets veteranspiller Ryan Giggs som sin afløser

Sir Alex Ferguson har kørt Ryan Giggs i stilling som sin afløser. (Foto: AP)
Sir Alex Ferguson har kørt Ryan Giggs i stilling som sin afløser. (Foto: AP)

Efter 26 år i trænersædet i storklubben Manchester United er Sir Alex Ferguson så småt begyndt at åbne op for den mulighed, at han en dag skal pensioneres.

Spekulationerne om, hvem der skal være hans efterfølger, er mange, og topkandidaterne er naturligvis de helt store navne som Real Madrid-træneren Jose Mourinho og Barcelona-træneren Pep Guardiola.

Reklamerer på chefgangene
Men Sir Alex selv peger på en langt mere urutineret arvtager, skriver The Independent.

Han mener nemlig, at United-fløjen Ryan Giggs skal overtage tjansen.

Læs også:

Sir Alex fyrer man da ikke

Ifølge avisens oplysninger taler Ferguson varmt om den 38-årige veteran, som har spillet i klubben næsten lige så længe som Fergie har trænet den, når han mødes med klubbens ledelse og bestyrelse.

Og en anden veteran, Paul Scholes, har i et interview antydet, at det er almindelig kendt, at Giggs er kørt i stilling som Uniteds næste træner.

Knaldede brorens kone
- Folk har snakket om Mourinho. Det kan hurtigt ændre sig - det hele handler om, hvem der har succes på det rette tidspunt. Man vil bare have den bedste på posten, lige meget om han er britisk eller udlænding. Jeg kunne godt se Ryan Giggs blive manager, siger Scholes ifølge The Independent.

Ryan Giggs har netop forlænget sin (spiller)kontrakt med et år, så den løber til næste sommer.

Læs også:

Gamle Giggs fortsætter hos United

Han har gennem hele karrieren været anset for at være 'mr. clean. indtil det sidste år blev afsløret, at han gennem en årrække har haft en affære med sin brors kone, ligesom han har haft sex med modellen Imogen Thomas ved siden af sit ægteskab.

Læs også:

Rhodri Giggs: Min bror er en orm

Manchester United og Alex Ferguson har dog støttet Giggs gennem den efterfølgende krise og skandale og nægtet at tage afstand fra spilleren.

Det er uvist hvor længe 70-årige Sir Alex bliver i trænersædet, men ifølge engelske medier forventes det, at han tager mindst to år til, hvis helbreddet tillader det.

Ifølge The Independent har Manchester Uniteds direktør David Gill tidligere udtalt, at Fergies vurdering altafgørende, når hans efterfølger skal findes.