Skarpe Rooney sænkede Liverpool

Mens Evra og Suárez havde fokus på hinanden, bankede Wayne Rooney to kasser ind og sikrede United-sejr over Liverpool

Foto: AP
Foto: AP

Manchester United er igen at finde øverst i Premier League-tabellen.

Lørdag besejrede The Red Devils de evige rivaler fra Liverpool med 2-1 i en intens og dramatisk affære, der helt naturligt havde Luis Suárez og Patrice Evra i hovedrollerne.

Kamphanerne viste allerede inden første fløjt, at der var elektricitet i luften. Suárez ville ikke hilse på franskmanden, hvilket fik Evra til at hive fat i ham, inden José Reina og kampens dommer Phil Dowd fik stoppet ham i yderligere.

Se også: TV: Suarez ignorerede irriteret Evra

Wayne Rooney fulgte efterfølgende op på sine to scoringer mod Chelsea sidste uge med yderligere to træffere og tiltvang sig en hovedrolle, inden Suárez med sin reducering ikke bare skabte fornyet spænding.

To hurtige Rooney-mål
United sad på kampen. Stort set fra start til slut. Og Liverpool havde generelt svært ved at komme til kompetente afslutninger mod David de Geas mål.

Og Liverpool formåede slet ikke at udnytte, at man på midten havde en mand ekstra at gøre godt med.

Der skulle dog gå en halv time, inden United for alvor kom frem til en stor chance. Et par fikse afleveringer på kanten af feltet endte med en aflevering ud til Ryan Giggs i venstre side. Waliserens præcise indlæg endte hos Paul Scholes, der headede bolden mod mål - fra halvanden meters afstand. Folk var oppe af sæderne - mange af dem med armene over hovedet. Men afslutningen var lige på José Reina, der parerede.

Liverpool havde reelt kun én chance. Den tilfaldt Glen Johnson, der gled ind i feltet fra sin position på backen og afsluttede med venstrebenet. Men bolden smuttede lige forbi fjerneste stolpe.

I pausen gik det angiveligt galt nede i spillertunnellen, hvor personale og politi måtte skille kamphanerne ad.

Suárez-reducering
I begyndelsen af 2. halvleg kom de to hurtige nyrehug til Liverpool fra Rooney.

Først flugtede han sikkert Giggs' aflevering i nettet fra tæt hold, inden han kort efter sendte bolden under Reina, efter Jay Spearing havde tabt bolden kluntet til Antonio Valencia.

Kenny Dalglish sendte herefter både Andy Carroll og Craig Bellamy på banen, men Liverpool havde fortsat svært ved at komme frem til chancer.

Først i de sidste 10 minutter, hvor Suárez' reducering faldt, kom der pres mod de Geas mål. Spanieren hev en flot redning op af tasken, inden han i overtiden gik galt af et indlæg, som Suárez i offsideposition headede over mål. Målet faldt i øvrigt efter et frispark, hvor Rio Ferdinand slet ikke formåede at tæmme bolden, så den røg hen til Suárez, der prikkede den i mål.

Da kampen var slut kammede Evra helt over. Ud over en jubelscene nærmest stadion rundt, valgte han yderst kontroversielt at storm ind foran snotten på Suárez og juble videre foran publikum. Liverpool-angriberen ignorerede ham og gik ned i spillertunnellen, mens et halvt Liverpool-hold reagerede negativt og flere United-folk fór hen til Evra for at stoppe den usportslige opførsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer