Arsenal ydmyger Blackburn

Robin van Persie scorede hattrick og Henry en enkelt kasse, da Arsenal gav Blackburn en på hatten og sendte nedrykningskandidaten hjem med et 7-1-nederlag

Robin van Persie er ustyrlig i denne sæson. (Foto: AP)
Robin van Persie er ustyrlig i denne sæson. (Foto: AP)

Arsenals stjerneangriber Robin van Persie er i gang med en fantomsæson, og begynder at ligne årets topscorer i Premier League. Lørdag scorede han hattrick i Arsenals tordnende overlegne 7-1-sejr over Blackburn, og han er nu oppe på 22 fuldtræffere i sæsonen - Newcastles Demba Ba har 15 på andenpladsen.

Blackburn spillede hele anden halvleg med 10 mand, og det gav Arsenal ekstra nemme betingelser i den uhørt ensidige forestilling.

Song flækkede forsvaret
Der skulle kun gå et minut og 22 sekunder af lørdagens tidlige Premier League-kamp på Emirates Stadium i London, før van Persie bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Arsene Wengers tropper fortsatte med at dominere, men Morten Gamst Pedersen tændte et håb om point til gæsterne, da han knaldede et frispark ind efter en halv time.

Det håb varede dog ikke længe for gæsterne, som roder rundt under nedrykningsstregen.

Det blev 2-1 til Arsenal efter 37 minutter da en sukkerbold fra Song flækkede forsvaret og tillod Walcott at sende bolden fladt ind til RvP, som scorede sin anden kasse.

RvP kunne det hele
Stikningen fra Song fik øjeblikkeligt den tidligere Arsenalstjerne og nuværende Barça-mand Fabregas til at hamre roser af sted via Twitter:

- Sikke en bold fra Alexander Songinho. En af de bedste midtbanespillere der findes, skrev Fabregas.

Der skulle kun gå yderligere to minutter før målmaskinen van Persie også ville prøve oplæggerens rolle, og serverede en sublim stikning, der endnu engang udstillede Blackburn-forsvaret, til Alex Oxlade-Chamberlain, som takkede med 3-1-scoringen.

Thierry på tavlen
Så fik Blackburns Gaël Givet nok af den flyvende hollænder og stoppede ham i en ellers ufarlig situation med en stempling med begge ben. Og så måtte Blackburn gå til pause reduceret til 10.

Anden halvleg blev ikke bedre for de stakkels gæster, som kunne se Arteta sparke et hjørnespark fladt i nettet til 4-1 efter 50 minutter og 18-årige Oxlade-Chamberlain øge til 5-1 fire minutter senere, inden Robin van Persie kunne lade sig hylde som hattrick-helt efter en times spil.

Thierry Henry blev skiftet ind efter 69 minutter, og i kampens overtid sørgede han for at gøre ydmygelsen total, da han med sin legendariske inderside satte bolden i kassen.

Det er franskmandens første Premier League-scoring, siden han kom tilbage til hjerteklubben på et opsigtsvækkende udlån fra New York Red Bulls.