Fergie: Fuld tillid til de Gea

Alex Ferguson bakker sin udskældte målmand David de Gea op forud for Manchester Uniteds svære udekamp mod Chelsea søndag

David de Gea efter en scoring mod ham i 3-2-hjemmebanenederlaget til Blackburn 31. december. (Foto: AP)
David de Gea efter en scoring mod ham i 3-2-hjemmebanenederlaget til Blackburn 31. december. (Foto: AP)

Manchester United har ikke vundet på Stamford Bridge siden 2002, men det skal der højest sandsynligt laves om på søndag, hvis Sir Alex Fergusons tropper skal holde sig á point med bysbørnene Manchester City, som lørdag aften møder Fulham hjemme, i toppen af Premier League.

En af nøglespillerne bliver den spanske målmand David de Gea, som ifølge mange kostede United dyrt i nederlaget til Liverpool, som betød exit fra FA Cuppen.

Læs også:

Ferguson forsvarer sløj De Gea

Måske derfor er Alex Ferguson nu ude med roser til den 21-årige målmand, som erstatter en skadet Anders Lindegaard i målet.

- Drengen har et kæmpe talent. Han har lavet 2-3 fejl, men det er der ingen, som snakker om om 2-3 år, for til den tid er han blevet moden. Til den tid vil han have udfyldt sit potentiale, siger Fergie, der dermed fjerner en del pres fra de unge skuldre ved at understrege sin tiltro til de Gea.

- Når du laver en fejl i United bliver det blæst op og overdrevet en smule, fortsætter Ferguson.

Store sko
- Det er fejl, og han vil selv arbejde med det. Han vil gøre det gennem modning og en forståelse for den engelske spillestil, siger Fergie til Sky Sports.

Han undskylder også David de Geas startvanskeligheder med de store sko, som spanieren skal udfylde i den traditionsrige klub.

Læs også:

Ferguson: Lindegaard ude mindst en måned

- Det er sværere, når du skal erstatte Edwin van der Sar og Peter Schmeichel. Det er nok to af de største målmænd i europæisk fodbold i de seneste 40 år. Det er ikke nemt, og jeg har haft svært ved at erstatte dem, siger Sir Alex Ferguson.

Chelsea og Manchester United tørner sammen søndag kl. 17. Chelsea er 12 point efter Manchester United, og skal dermed gøre et sidste forsøg på at blande sig i guldstriden ved at hente en sejr på hjemmebanen i London.