Annonce:
Annonce:

De Gea kostede dyrt for United

Fergusons frygtelige fødselsdag: Målmand David de Gea koksede fælt, da Manchester United led et choknederlag på hjemmebane mod Premier Leagues bundhold

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Den danske målmand Anders Lindegaard var blevet sendt retur på bænken til dagens Premier League-kamp til fordel for spanske David de Gea. Og det var en dårlig ide, skulle det vise sig.

David de Gea blev nemlig den store syndebuk blandt mange svage Manchester United-spillere, da bundproppen Blackburn leverede en kæmpesensation i Premier League nytårsaftensdag og med en 3-2-sejr gav Alex Ferguson en frygtelig fødselsdagsgave.

Manchester United-manageren skulle fejre sin 70 års fødselsdag ved at stryge til tops i Premier League med en sejr over bundholdet, men ikke mindst på grund af De Gea gik det anderledes.

Annonce:

Den spanske keeper koksede fælt, da han ti minutter før tid tabte en luftduel mod Blackburns Grant Hanley, som kom højere til vejrs end United-målmanden og i to forsøg fik headet bolden i mål til 3-2 til storfightende Blackburn, mens de Gea stod slagen på græsset uden overhovedet at have ramt bolden.

Læs også:

Ferguson tager tre år mere

United startede egentlig fint og lagde det ventede pres på bundholdets forsvar, men målene udeblev. Og så dummede angriberen Dimitar Berbatov sig.

I eget felt hev han store Christopher Samba omkuld i en hård duel, og så kunne Yakubu Aiyegbeni bringe gæsterne foran på straffespark efter et kvarters spil.

Og selv om United skabte masser af muligheder i resten af første halvleg, var det alligevel et tophold i tomgang, som heller ikke formåede at hive det store lydniveau ud af hjemmepublikummet på Old Trafford.

Det meste foregik i gåtempo, og den centrale midtbaneduo bestående af Rafael og Ji-Sung Park skabte ikke meget for angrebstrioen Hernandez-Welbeck-Berbatov. Det blev meget bedre efter pausen, da Anderson erstattede Hernandez. Og alligevel var det igen Blackburn, der scorede.

Annonce:

Tændte hjemmeholdet
Denne gang efter en fejl af midtbanespilleren Michael Carrick, der i sin uvante position som midterforsvarer ikke fik ekspederet bolden væk foran straffesparksfeltet, og så kunne Yakubu stikke ind i feltet og via David De Gea bringe gæsterne foran 2-0 fem minutter efter pausen.

Men den anden Blackburn-scoring tændte for alvor hjemmeholdet, der med det samme fik reduceret, da Dimitar Berbatov headede Rafaels indlæg ind til 1-2, og så væltede angrebene ned mod Blackburn-målet.

Efter en time fik Berbatov også udlignet - med sit femte mål i to kampe - da han sikkert hamrede Antonio Valencias flade indlæg i mål, og så lignede det blot et spørgsmål om tid, før den næste United-scoring ville falde. Men sådan gik det ikke.

Læs også:

TV: Se de Geas fæle kikser

De mange muligheder blev ikke forvandlet efter fortjeneste, og i stedet slog Grant Hanley til, da han headede bolden i nettet ti minutter før tid.

United pressede på og havde flere store chancer, og så sent som i det fjerde overtalsminut blev den unge indskifter Will Keane uheldig helt for United, da han liggende på målstregen parerede et skud fra Phil Jones.

Trods sejren er Blackburn fortsat placeret på en nedrykningsplads, mens Manchester United forbliver på andenpladsen og må se bysbørnene fra City indtage førstepladsen ved årsskiftet.

Manchester City spiller søndag ude mod Sunderland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: