Agger og Liverpool tæt på at slå City

Heldet var med Premier Leagues tophold på Anfield

Lucas og James Milner i hård kamp om bolden. (Foto: PA/Martin Rickett)
Lucas og James Milner i hård kamp om bolden. (Foto: PA/Martin Rickett)

Liverpool var opsat på at følge den flotte sejr over Chelsea op med endnu tre point, og kom gennem hele kampen blæsende frem mod Manchester Citys mål, hvor Joe Hart gang på gang måtte vise, hvorfor han er Englands suverænt bedste målmand i øjeblikket.

Stik mod spil og chancer var det dog Manchester City, der kom foran efter den halve time, da Vincent Kompany flot headede bolden i nettet efter et hjørnespark.

Lod sig ikke slå ud
Liverpool lod sig dog ikke slå ud og kørte bare på igen. Resultatet af anstrengelserne kom ganske kort efter, da Charlie Adam trykkede af fra 30 meter. Et helt uskadeligt forsøg mod Joe Harts mål - indtil Joleon Lescott satte foden på og dirigerede bolden ind bag sin egen målmand.

Efter pausen var det tydeligt, at City var tilfreds med det ene point, og Premier Leagues ellers suverænt mest scorende hold kom kun frem til få chancer.

Det gjorde Liverpool ikke i den anden ende, men i en blanding af store redninger af Joe Hart og gigant-afbrændere af Liverpool-spiller på Liverpool-spiller valgte de at misbruge de store tilbud. Værst var det for stakkels Andy Carroll, der i de døende sekunder formåede at misbruge et hovedstød fra få meter - det skal dog siges, at Joe Hart også her diskede op med en pragtredning.

Ganske ufortjent
Kort før Carrolls skammelige afbrænder havde David Silva muligheden for - ganske ufortjent - at sikre City sejren, men i stedet for at afslutte mod tomt mål, driblede han rundt i feltet og sendte en svag afslutning af sted, da der var kommet hele tre Liverpool-spillere ind på stregen for at afværge.

En af grundene til at Manchester City aldrig kom til de store chancer, var en stærk indsats af Daniel Agger, der, var spillede kompromiløst og forudseende i Liverpools forsvar.

Mario Balotelli kom på banen efter 65 minutter, men forlod den igen bare 15 minutter senere efter en alt for voldsom duel med Martin Skrtel, der kostede Balotelli det andet gule kort.