FA indleder racisme-sag mod Suarez

Liverpools angriber bliver nu sigtet for racisme mod Manchester Uniteds Patrice Evra

Var Suarez racistisk? (Foto: AP)
Var Suarez racistisk? (Foto: AP)

Der var ballade i forbindelse med Premier League-kampen mellem Manchester United og Liverpool i sidste måned, hvor Uniteds anfører Patrice Evra efter kampen beskyldte Liverpools angriber Luis Suarez for at kalde ham 'nigger' i kampens hede.

Se også: Racisme-skandale efter engelsk storkamp

Selvom Suarez selv har benægtet Evras påstand, og forklaret, at han kaldte Evra for 'negrito', der på spansk betyder noget i retning af 'lille sort fyr', og ikke skal forstås racistisk, valgte det engelske fodboldforbund alligevel at gå ind i sagen, og det får nu konsekvenser for Liverpools uruguayanske angriber.

FA sigter nemlig nu Suarez for racistisk opførsel overfor Uniteds venstre back. Ifølge AP meddeler forbundet, at Suarez angiveligt 'brugte fornærmende ord' overfor Evra, og siger at 'disse indeholdt en henvisning til etnisk oprindelse, farve eller oprindelse af Patrice Evra'.

Liverpool støtter Suarez i racismesag

Liverpool støtter fortsat deres stjerneangriber.

- Vi diskuterer sagen med ham, når han kommer hjem igen efter landskampen, men han vil erklære sig uskyldig i sigtelsen, og vi forventer, at han beder om en personlig høring. Luis er fortsat opsat på at rense sig selv ovenpå beskyldningerne fra Patrice Evra. Klubben fortsætter med at støtte Luis i denne sag, lyder det fra Liverpool til den uheldige sag.