Bendtner fremtvang selvmål i storsejr

Nicklas Bendtner i fin form hjalp Sunderland til sikker sejr over Stoke

Bendtner blev fejret, efter han pressede Jonathan Woodgate til selvmål i en tæt duel. (Foto: AP)
Bendtner blev fejret, efter han pressede Jonathan Woodgate til selvmål i en tæt duel. (Foto: AP)

Der har været stor bekymring i Sunderland over manglen på rutinerede angribere, og da man troede at have løst problemet ved at leje Bendtner, røg Asamoah Gyan væk.

Klubben havde kun scoret to mål i sæsonens første fire kampe, men al snak om målkrise er nu sat i bero, efter en overbevisende sejr over Stoke hjemme på Stadium of Light.

Sunderland kom flyvende fra start, og efter blot fem minutter lå bolden bag Asmir Begovic, som fortsat holder Thomas Sørensen ude af Stoke-målet.

Uselvisk aflevering
Og seks minutter senere var der noget at juble over med dansker-øjne, da Nicklas Bendtner flot pressede uheldige Jonathan Woodgate til selvmål.

Den danske angriber jagtede en høj bold mod Stoke-målet i duel med Woodgate, som kom højest på afleveringen med desværre for Stoke udplacerede sin egen målmand.

Inden der var gået en halv time af kampen var Bendtner såmænd på spil igen, da han uselvisk spillede Craig Gardner fri med en stikning, der splittede Stoke-forsvaret.

Midtbanespilleren scorede noget heldigt via en Stoke-fod, og så stod den 3-0 til værterne.

Nedtur for Begovic
Pauseføringen var meget stor i forhold til spil og chancer, og det var da også nogle tydeligt frustrerede Stoke-spillere, der kom ud til anden halvleg.

Først nedlagde Huth helt unødvendigt Sunderlands målmand Simon Mignolet, og kort efter, i 57. minut, blev Sessegnon fældet lige uden for feltet.

Sebastian Larsson satte frisparket op i krogen, og så stod den 4-0. Begovic så ikke alt for heldig ud i situationen, og konkurrencemennesket i Sørensen må have hygget sig på bænken.

Kravler over stregen
Så blev der ikke scoret yderligere, men spørgsmålet er, om ikke Bendtner skulle have gjort det til 5-0, da han blev spillet fri foran mål 10 minutter før tid.

Det gjorde han ikke, og han har dermed stadig sin første scoring for Sunderland til gode efter to kampe.

Med sæsonens første sejr holder Sunderland sig over nedrykningsstregen og kravler op på fem point. Stoke har otte.