Trænerkomet tager afstand fra Mourinho

Chelseas nye manager André Villas-Boas nægter at overtage sin landsmands selvbestaltede kælenavn

Chelseas nye manager André Villas-Boas er fra alle sider blevet sammenlignet med sin landsmand og forgænger på posten, José Mourinho, men Villas-Boas nægter at overtage Real Madrid-trænerens kælenavn 'The Special One' - eller på dansk 'den udvalgte'.

- Måske skulle jeg hedde 'The Group One'. Jeg vil samle folk for at skabe succes.

- Og med hensyn til min titel, så vil jeg vente og lade Jer give mig én. Jeg håber på at slutte af med en god én, sagde han under sit første pressemøde i klubben.

Parallellerne mellem de to portugisere virker ellers oplagte:

Den kun 33-årige portugiser skifter fra Porto, hvor Mourinho også tidligere har været træner, ligesom Villas-Boas har arbejdet tre år i Chelsea som assistent for netop Jose Mourinho.

Også i Inter arbejdede Villas-Boas under landsmanden.

Ikke noget oneman-show
Men den unge manager afviser imidlertid at være den nye mini-Mourinho, og mens den evigt kontroversielle Mourinho brugte sit indledende pressemøde i Chelsea i 2004 på at udnævne sig selv som 'The Special One', fokuserer Villas-Boas hellere på fællesskabet:

- Det her er ikke noget onemanshow. Det handler om at skabe empati og ambitioner blandt spillerne og trænerne rundt om mig.

- Jeg er bare en del af en stor klub, som ønsker at have succes hvert eneste år. Udfordringen er at få Chelsea til vinde så hurtigt som muligt og bygge en solid platform til fremtiden.

Under pressemødet i London blev det også offentliggjort, at Chelseas tidligere stjernespiller Roberto Di Matteo skal være assistent for Villas-Boas, mens John Terry fortsat vil være holdets anfører.

Villas-Boas og Mourinho er ikke længere på talefod, efter Villas-Boas forlod Mourinho og Inter for selv at blive træner i lille portugisiske Academica de Coimbra i 2009.

0 kommentarer
Vis kommentarer