United mester efter tvivlsomt straffe

Manchester-klubben sikrede sig lørdag det engelske mesterskab med uafgjort mod Blackburn efter kontroversielt straffespark

United-spillerne fejrer Wayne Rooneys udligning på straffespark. (Foto: PA)
United-spillerne fejrer Wayne Rooneys udligning på straffespark. (Foto: PA)

Manchester United sikrede sig som ventet det engelske mesterskab i fodbold lørdag eftermiddag, men det holdt hårdt i udekampen på Ewood Park mod nedrykningstruede Blackburn Rovers.

Storfavoritterne måtte nøjes med 1-1 mod Blackburn, der har danske John Faxe Jensen som assistenttræner, og United fik kun det ene point som resultatet af et kontroversielt straffespark midt i anden halvleg.

United startede kampen i total kontrol, og Nani headede på overliggeren efter blot fire minutter efter et glimrende Wayne Rooney-indlæg. Gæsterne fortsatte med at belejre hjemmeholdets straffesparksfelt, og de defensivt indstillede gæster ville tilsyneladende ikke meget.

Usikker målmand
Men allerede efter ti minutter havde store Samba Ba en fin chance på en løs bold i United-feltet efter hjørne, men hamrede bolden langt over.

Og Uniteds polske målmand Tomasz Kuszczak, der afløste Edwin van der Sar, bidrog snart til underholdningen med et par usikre aktioner, og pludselig bredte usikkerheden sig også til Uniteds forsvar.

Efter et skidt indgreb af Kuszczak stod Jonny Evans efterfølgende skidt placeret på et indlæg, og så satte Brett Emerton bolden sikkert i mål med et tørt venstrebenshug til en overraskende hjemmeføring.

United var længe om at komme i omdrejninger igen, men langsomt blev Blackburns felt igen belejret, og der fulgte fine muligheder til Hernandez, Rooney og Nani inden pausen, mens Martin Olsson flugtede forbi mål i fuldt løb i den anden ende.

Samme Olsson var tæt på at øge Blackburns føring med et hovedstød på stolpen midt i anden halvleg, og så fulgte kampens kontroversielle situation.

konfererede med linjedommeren
Javier Hernandez blev stukket fri i feltet, og i fuldt løb fik han prikket bolden forbi målmand Paul Robinson - men også direkte ud over baglinjen, mens Robinson samtidig nedlagde Hernandez.

Dommer Phil Dowd blev omringet af spillere fra begge hold, før han konfererede med sin ene linjedommer og slutteligt pegede på straffesparkspletten for en forseelse, nogle dommere dømmer, mens andre ikke gør.

Wayne Rooney udlignede stensikkert til 1-1, og så kunne United-tilskuerne bryde ud i mesterskabssang efter lang tids nervepirrende kamp.

Nani var tæt på at bringe United foran, men han styrede Rooneys flade indlæg forbi mål. Og så døde kampen ellers fuldstændig.

United kørte bolden stille og roligt rundt, mens Blackburn stod og kiggede på - tydeligvis tilfredse med det ene point til nedrykningskampen, hvor Wolves er modstanderen på udebane i sidste spillerunde.

Og så kunne United-spillerne ellers juble over klubbens 19. mesterskab efter Dowds sidste fløjt.

0 kommentarer
Vis kommentarer