City klar til Champions League

Peter Crouch blev Tottenham-skurk, da Manchester-klubben sikrede sig adgang til Champions League-turneringen

Manchester City-spillerne fejrer Peter Crouch' selvmål i første halvleg. (Foto: AP)
Manchester City-spillerne fejrer Peter Crouch' selvmål i første halvleg. (Foto: AP)

I fjor var Peter Crouch den store helt, da han med sin scoring mod Manchester City i næstsidste spillerunde sikrede Tottenham deltagelse i Champions League-kvalifikationen. Her til aften blev Crouch skurken i et tilsvarende møde.

På et selvmål af den lange angriber sikrede Manchester City sig nemlig i de to holds tredjesidste kamp i Premier League en 1-0-sejr, der er ensbetydende med, at Manchester City definitivt er sikker på minimum deltagelse i kvalifikationsturneringen til næste sæsons Champions League.

Efter en stor chance til først Edin Dzeko fra Manchester City og dernæst Luka Modric fra Tottenham satte Peter Crouch en lang tå på et Manchester City-indlæg og dirigerede bolden i eget mål efter en halv time.

Gravede sig end foran eget felt
I anden halvleg gravede hjemmeholdet sig ned foran eget felt og overlod initiativet til Tottenham, der nok havde meget spil, men ikke kunne omsætte det til mål.

I stedet var City tæt på at lukke ballet efter indskiftning af Carlos Tevez seks minutter før udløb af den ordinære spilletid.

Først var Patrick Vieira tæt på, men William Gallas fik reddet på stregen, og fem mnutter inde i voertiden var det så Carlos Tevez, der var tæt på en 2-0-scoring.

Kæmper om tredjepladsen
Det blev ved 1-0, Carlos Tevez er klar til lørdagens FA Cup-finale mod Stoke, og ejerne af City har med Champions League-kvalifikationen endelig fået valuta for de mange oliemillioner, der er blevet skudt i klubben.

Før de sidste to spillerunde er Manchester City blot to point efter Arsenal med mulighed for at spille sig direkte ind i Champions League-gruppespilelt med en tredjeplads.

Arsenal mangler at møde Aston Villa på hjemmebane og Fulham på udebane, mens City skal møde Stoke på hjemmebane og Bolton på udebane.

Men først gælder det FA Cup-finalen på Wembley på lørdag mod netop Stoke.

1 af 2 Peter Crouch blev dagens skurk med sit selvmål. (Foto: AP)
2 af 2 Manchester City-spillerne fejrer Peter Crouch' selvmål i første halvleg. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer