Arsenal åbnede mesterskabskampen

Begge hold snydt for straffespark, da London-mandskabet knækkede Manchester United i dagens topbrag i Premier League

Aaron Ramsey og Jack Wilshere jubler efter scoringen mod United. (Foto: AP)
Aaron Ramsey og Jack Wilshere jubler efter scoringen mod United. (Foto: AP)

Den blot 20-årige Aaron Ramsey blev matchvinder, da Arsenal med en 1-0-sejr over førende Manchester United åbnede mesterskabskampen i England efter en kamp, der fik en dramatisk afslutning.

Arsenal førte ganske fortjent på den unge walisers scoring ti minutter inde i anden halvleg efter bl.a. at være blevet snydt for et straffespark i første halvleg, som The Gunners dominerede.

Kort før tid var det til gengæld Manchester United, der blev snydt for et straffespark, da Michael Owen blev fældet i feltet. Men dommer Chris Foys fløjte forblev tavs.

Tre point til Arsenal, der nu er seks point efter Manchester United, mens Chelsea blot er tre point efter før næste weekends brag på Old Trafford mellem United og Chelsea.

United indledte afventende
Arsenal startede dagens kamp foran 60.107 tilskuere på et solbeskinnet Emirates Stadium i Nordlondon godt, dominerede og spillede bolden fint rundt.

Det blev også til to fine muligheder i de første syv minutter, men hverken ellers stærke Jack Wilshere eller Theo Walcott fik ordentligt træf på bolden i feltet.

United indledte til gengæld afventende og virkede aldrig bekymrede over at overlade initiativet til hjemmeholdet.

Nemanja Vidic, Rio Ferdinand og Patrice Evra ekspederede roligt det meste væk uden at trække en mine, og Arsenal-stormen tog også hurtigt af.

Udeholdet blev første gang farlige efter 20 minutter, men Sagna fik blokeret Hernandez’ afslutning foran mål efter Fabios fine ryk ind i feltet og oplæg til mexicaneren, der ellers var ganske anonym denne søndag.

Vidic brugte hånden
Uden at have bolden ret meget, kontrollerede United i en periode kampen, ligesom Arsenal vel følte, at de kontrollerede kampen med mere offensive midler.

Men Nemanja Vidic måtte alligevel bruge hånden til at parere et indlæg for næsen af Robin van Persie efter 32 minutters spil, og dermed blev The Gunners klart snydt for et straffespark.

Anden halvleg blev mere lige, og United skabte pludselig de fleste muligheder med blandt andet et par farlige frispark af Nani og en igen stærk Wayne Rooney. Men så slog Arsenal til.

Robin van Persie arbejdede fint på højrekanten og lagde bolden tilbage i feltet til Aaron Ramsey, der fladt sparkede bolden mellem benene på Michael Carrick og forbi en forgæves sprællende Edwin van der Sar.

Manglede ideer
1-0 til Arsenal ti minutter inde i anden halvleg, netop som Alex Ferguson velsagtens havde duftet medvind og lavet en offensiv indskiftning af Antonio Valencia for Anderson.

United forsøgte at presse spillet frem, men der manglede ideer, og det kneb gevaldigt med at nærme sig Arsenal-målet, der først blev truet et kvarter før tid, kort efter en indskiftning af Dimitar Berbatov.

Men en halvfri Nani blev presset i sin afslutning i den ene side af feltet, og Wojciech Szczesny kunne parere.

Seks minutter før tid blev også Michael Owen sendt på banen i United-angrebet – og blot tre minutter før tid blev samme Owen snydt for et straffespark, da han blev trådt ned i feltet af Alex Song.

Men heller ikke her fløjtede Chris Foy, og gæsterne fik ikke noget ud af det sidste pres.

Spændingen lever i Premier League!

0 kommentarer
Vis kommentarer