Bruun: United mangler en kreatør

Manchester United nærmer sig 'The Double', men det seværdige spil er blevet nedprioriteret, mener fodboldeksperten Morten Bruun

Fletcher, Carrick og Anderson, her sammen med Michael Owen, er nogle af Uniteds arbejdsmænd på midtbanen. (foto: AP)
Fletcher, Carrick og Anderson, her sammen med Michael Owen, er nogle af Uniteds arbejdsmænd på midtbanen. (foto: AP)

Inden sæsonen påpegede flere fodboldeksperter, at Manchester United havde en historisk svag trup, der ville blive overmatchet af Chelseas stærke hold.

Nu er Alex Fergusons mandskab godt på vej mod mesterskabet, samtidig med at holdet har en fod i Champions League-finalen og dermed gode chancer for at hjemtage 'The Double'.

Men 6'erens fodboldekspert Morten Bruun fastholder alligevel, at United-holdet ikke er, hvad det har været. Manchester Uniteds kampe er langt fra så underholdende som tidligere, siger han.

- Ferguson er holdt lidt op med at spille spektakulært, som han har gjort før. Med de modstandere, som de for eksempel har mødt i Champions League, kunne de godt have spillet lidt mere for øjet. Men de gjorde ikke mere end det nødvendige, siger Bruun.

Eksperten har dog noteret sig en opadgående formkurve på United-holdet, som blev understreget af den overlegne 2-0-sejr ude over Schalke 04 i midtugen.

Fire arbejdsmænd på midten
Det ændrer dog ikke ved, at Manchester United grundlæggende mangler kreativitet på midtbanen, vurderer Morten Bruun, der trods ekspertrollen er erklæret United-fan.

- De har i princippet fire arbejdsmænd på midten, og Scholes har ikke de samme offensive redskaber som tidligere. De burde hente Wesley Sneijder i Inter, siger han, efter at den hollandske kreatør er blevet ét af de hotteste navne på Uniteds rygteliste.

Til gengæld kunne Manchester Uniteds defensiv ikke fungere meget bedre, mener Morten Bruun.

- De er solide ad helvede til. Ferdinand og Vidic afviser alt dernede, siger han forud for topkampen mellem Arsenal og Manchester United på søndag.

Chelsea på andenpladsen skal op imod Tottenham, der ligger nummer fem. United har seks point ned til Chelsea, så det er ved at være sidste udkald for den blå London-klub.