Schmeichel: Rooney skal væk

Wayne Rooney har fået bekræftet sin dom på to spilledages karantæne. Peter Schmeichel råder Rooney til at finde en ny klub.

Mourinho ville kunne styre Rooney, mener Schmeichel. Her jubler 'vilde Wayne' over sit matchvindende mål mod Chelsea i CL onsdag. (Foto: AP)
Mourinho ville kunne styre Rooney, mener Schmeichel. Her jubler 'vilde Wayne' over sit matchvindende mål mod Chelsea i CL onsdag. (Foto: AP)

De sidste fem dage har givet rigeligt beviser på, at Wayne Rooney både er gal og genial.

Onsdag aften afjorde han kvartfinalen i Champions League mellem Chelsea og United med sit mål. Og i dag har FA efter en anke bekræftet hans dom på to spilledages karantæne fra fuck-råbs-episoden mod West Ham.

Straffen betyder, at Rooney misser weekendens kamp mod Fulham, men det hårde slag for ham og United er, at han også er ude til FA Cup-semifinalen mod Manchester City på Wembley den 16. april.

De to dages dom betragtes af engelsk presse som mild, efter at United valgte at anke dommen i første omgang. Anken kunne have udløst en ekstrastraf på mere end de to dages karantæne.

Prøv Real Madrid
Flere fodboldkolleger har senest antydet, at Wayne Rooney bør få noget behandling for sin uheldige og hidsige opførsel på banen.

Onsdag aften spurgte Preben Elkjær i udsendelsen Onside sin medvært og tidligere United-spiller Peter Schmeichel, hvad der skal til, for at Rooney vil se glad ud på banen og levere varen?

- Jeg tror, man skal ud og rejse en tur. Det ville være sundt for ham at komme ud og spille i en anden klub - Real Madrid for eksempel under en Morurinho, som kan håndtere og få det bedste ud af de store spillere.

- Det er smertefuldt at snakke om , at den bedste spiller, man har - for det er han, når han er i form - skulle prøve noget nyt. United ville nok ikke sælge ham til en engelske klub, men noget luftforandring kunne hjælpe på det, mener Schmeichel.