Ferguson gambler med Rooneys straf

United vil anke stjernens karantære, men risikerer at forværre situationen for både ham og klubben

Temperamentsfulde Rooney risikerer at skulle sidde uden for i mere end de to spilledage, han allerede er idømt. (Foto: Getty)
Temperamentsfulde Rooney risikerer at skulle sidde uden for i mere end de to spilledage, han allerede er idømt. (Foto: Getty)

Alex Ferguson vil nu anke den straf på to dages karantæne, som Wayne Rooney fik i lørdags for at bande på tv.

Men den magtfulde manager spiller et farligt spil, advarer det engelske fodboldforbund FA.

En unødvendig anke kan nemlig i sig selv føre til en forværring af straffen til f.eks. tre dages karantæne, beretter thesun.co.uk.

United mener imidlertid ikke, at straffen matcher forbrydelsen, og klubbens ledelse med Ferguson i spidsen er klar til at gå videre med sagen via klubbens advokater.

Det er især udsigten til, at Rooney vil misse FA Cup semifinalen mod byrivalerne Manchester City næste weekend, der svider i den røde Manchester-højborg, og klubben håber at kunne få reduceret straffen til kun en enkelt kamp.

FA har tildelt karantænen på to dage med begrundelsen, at Rooney benyttede sig af forkert og fornærmende sprogbrug ved at skrige fuck ind i kameraet to gange efter sit 3-2-mål mod West Ham i lørdags.

United har to muligheder: Klubben kan enten acceptere straffen på to dages karantæne - og vinke farvel til Rooney mod City i FA-semifinalen - eller anke sagen og dermed imødese en høring.

Hvis FA imidlertid under denne høring finder, at anken er unødvendig, straffes Rooney og klubben yderligere.

Klubben er altså ude i en gambling om karantænens længde. Men Ferguson mener, at Rooneys efterfølgende undskyldning til nationen ikke er blevet taget ordentligt til efterretning.

For lidt over tre uger siden var Ferguson selv offer for karantæne, da han tilsvinede dommeren efter et nederlag til Chelsea.