Pas på, City: Pointstraf truer

Laver Premier League-klubberne fremover for store underskud, vil de blive fratrukket point

Det er slut med alt for store underskud i Manchester City og i de andre Premier League, hvis de vil undgå pointstraf
Det er slut med alt for store underskud i Manchester City og i de andre Premier League, hvis de vil undgå pointstraf

Manchester City og Chelsea bliver iført økonomisk spændetrøje.

For fremover kommer det til at koste point i Premier League, hvis en klub ikke har nogenlunde styr på økonomien.

De to klubber har i kraft af deres rige ejere, Sheikh Mansour i Manchester City og Roman Abramovich i Chelsea, praktisk talt været ligeglade med, hvor store underskuddene blev. Det kan de ikke længere i fremtiden.

Læs også:

Se også: Topklubber i flæsket på Man City og Chelsea

I de kommende tre sæsoner må en Premier League klub 'kun' have et samlet underskud på £105 mio. - ca. 920 mio. kr.

- Hvis folk overskrider de £105 mio., så vil gå efter den strengest mulige straf - fratrækning af point, siger Premier League-boss Richard Scudamore.

I sæsonen 2010/11 tabte Premier League-klubberne tilsammen over tre milliarder kr., og de nye regler bliver indført for at få bedre styr på økonomien og undgå et nyt Portsmouth.

Den sydengelske klub gik økonomisk rabundus og ligger lige nu under nedrykningsstregen i den tredjebedste rækker, League One.

Læs også:

Se også: Carlsberg ny ølsponsor i Premier League

13 klubber stemte for forslaget, seks sagde nej, mens Reading undlod at stemme. Dermed gik forslaget lige nøjagtig igennem, da mindst to tredjedele skulle stemme for.

- En ny ejer stadig kan investere en betragtelig sum for at forbedre sin klub, men de vil ikke kunne sprøjte hundredvis af millioner ind i klubben over en meget kort periode.

- Det har fungeret for et par klubber i løbet af de seneste ti år - og det kritiserer jeg ikke - men hvis det skal lade sig gøre for fremtiden, så vil det være et mere langsigtet projekt uden kæmpemæssige underskud, siger Premier League-boss Richard Scudamore.

Manchester City stemte nej til forslaget, mens de øvrige topklubber sagde ja.

Arsenal, Liverpool, Manchester United og Tottenham var for nylig ud med kritik af Manchester City og Chelseas voldsomme forbrug og opfordrede Richard Scudamore til at gribe ind. Nu har de fire tilsyneladende fået deres vilje.

En eventuel pointstraf vil dog først kunne falde i 2016.

0 kommentarer
Vis kommentarer