Sådan klarede Premier League-klubberne transfervinduet

Engelsk fodboldekspert vurderer de mest spændende klubberes aktivitet i det netop overståede transfervindue

Demba Ba var en af de første til at skifte i år. (Foto: Corbis)
Demba Ba var en af de første til at skifte i år. (Foto: Corbis)

Vinteres transfervindue er ofte et panisk et af slagsen, hvor klubber med skadede eller skuffede spillere prøver at forstærke sig, mens spillere selv kæmper for at forlade klubber, hvor de ikke er tilfredse.

Det giver masser af pressede priser og situationer for både klubber og spillere - bedst illustreret af Peter Odemwingie fra West Bromwich Albion, der troede at han havde skiftet klub. Det havde han så ikke.

Den engelske fodboldjournalist John Cross fra avisen The Mirror gennemgår for Ekstra Bladet her de mest interessante klubbers ageren i transfervinduet - og vurderer om de er kommet stærkere eller svagere ud af vinduet.

Arsenal

De burde have forstærket sig yderligere, men Nacho Monreal er en stærk spiller.

Dom: Stærkere

Spillere ind: Nacho Monreal (Malaga)

Spillere ud: Marouane Chamakh (West Ham United, leje), Johan Djourou (Hannover 96, leje), Emmanuel Frimpong (Fulham, leje)

Chelsea

De har for små penge hentet en garant for mål i Demba Ba. Det er et godt køb. De solgte Daniel Sturridge til Liverpool, men det har ikek den store betydning, da han ikke spillede meget.

Dom: En lille smule stærkere

Spillere ind: Jan: Demba Ba (Newcastle)

Spillere ud: Daniel Sturridge (Liverpool), Lucas Piazon (Malaga, leje)

Everton

De ærgrer sig nok over ikke at have kunne forstærke sig mere. Det var et meget stille vindue.

Dom: Samme som før vinduet

Spillere ind: John Stones (Barnsley)

Spillere ud: Ingen

Liverpool

De har hentet to gode spillere til to steder, der havde behov for at forstærke sig. Coutinho og Daniel Sturridge er gode spillere.

Dom: Stærkere

Spillere ind: Philippe Coutinho (Inter), Daniel Sturridge (Chelsea)

Spillere ud: Joe Cole (West Ham), Alexander Doni (Botafago), Daniel Pacheco (Sociedad Deportiva Huesca), Nuri Sahin (Real Madrid. leje slut)

Manchester City

De havde ikke behov for at forstærke sig. Men de fik solgt Mario Balotelli, der har været et forstyrrende element i truppen, og det var et godt skridt. Det vil gavne dem.

Dom: Stærkere

Spillere ind: Ingen

Spillere ud: Mario Balotelli (AC Milan)

Manchester United

De foretog sig jo ikke det store. De hentede Wilfried Zaha i Crystal Palace, kun for at leje ham tilbage til Palace for resten af sæsonen. De står derfor med samme trup som før vinduet åbnede, og de har en stærk trup, som Alex Ferguson er tilfreds med.

Dom: Hverken stærkere eller svagere

Spillere ind: Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Spillere ud: Bebe (Rio Ave, leje), Robbie Brady (Hull), Angelo Henriquez (Wigan Athletic. leje), Joshua King (Blackburn), Federico Macheda (Stuttgart, leje)

Newcastle

De har købt for mange franske spillere, og det kan komme til at betyde, at der bliver uro i omklædningsrummet. Men det er nok til at redde dem fra nedrykning.

Dom: Stærkere

Spillere ind: Mathieu Debuchy (Lille), Yoan Gouffran (Bordeaux), Massadio Haidara (Nancy), Kevin Mbabu (Servette), Moussa Sissoko (Toulouse), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier)

Spillere ud: Mehdi Abeid (St. Johnstone, leje), Demba Ba (Chelsea), Xisco (fri transfer)

Queens Park Rangers

Det har jo været helt kaotisk. Det er et kæmpe sats, og jeg ved ikke, om det kommer til at virke for dem. Det er et spørgsmål, om alle de nye spillere kan finde sammen fra start. De har en chance for at redde sig.

Dom: Stærkere

Spillere ind: Tal Ben Haim (klubløs), Jermaine Jenas (Tottenham), Loïc Rémy (Marseille), Christopher Samba (Anzhi), Andros Townsend (Tottenham), Yun Suk-young (Chunnam Dragons)

Spillere ud: Djibril Cissé (Al Gharafa, leje), Kieron Dyer (fri transfer), Alejandro Faurlin (Palermo. leje), Anton Ferdinand (Bursaspor, leje), Rob Hulse (Millwall, leje)

Tottenham

Lewis Holtby fra Schalke 04 er et godt køb, men de må være lidt skuffede over, at de ikke fik hentet mere.

Dom: Lidt stærkere

Spillere ind: Ezekiel Fryers (Standard Liège), Lewis Holtby (Schalke)

Spillere ud: Carlo Cudicini (LA Galaxy), Simon Dawkins (Aston Villa, leje), Heurelho Gomes (Hoffenheim, leje), Jermaine Jenas (QPR), Andros Townsend (QPR, leje)

1 af 8 I transfervinduets sidste timer fik Arsenal fingrene i Malagas Nacho Monreal (th.) (Foto: AP)
2 af 8 Wilfried Zaha er eneste forstærkning til Manchester United. (Foto: PA)
3 af 8 En af de største transfers tegnede Mario Balotelli sig for. Problembarnet vendte hjem til italien, hvor Milan bliver hans nye arbejdsgiver. (Foto: AP)
4 af 8 
5 af 8 Lewis Holtby skrev først kontrakt med Tottenham fra til sommer. Men lidt penge på bordet sendte ham fra Schalke med det samme. (Foto: AP)
6 af 8 Loíc Rémy er hentet til Queens Park Rangers for at score mål. London-klubben har handlet flittigt i januar-vinduet for at undgå nedrykning. (Foto: AP)
7 af 8 Daniel Sturridge (th.) skiftede Chelsea ud med Liverpool, og han har allerede vist sin værdi på Anfield. (Foto: AP)
8 af 8 Demba Ba var en af de første til at skifte i år. (Foto: Corbis)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere