Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tabte hovedet i dramatisk London-derby

Emmanuel Adebayor gjorde først det onde mod sin gamle klub og derefter mod sin nye, da han så rødt og solgte Tottenham

Adebayor dummede sig maksimalt (Foto: PA Photos/Adam Davy)
Adebayor dummede sig maksimalt (Foto: PA Photos/Adam Davy)

Der kan være flere gode grunde til, at Emmanuel Adebayor valgte fodbold frem for skak.

En af dem kunne formentlig afkodes direkte ud af togoleserens handling i det 17. minut af det både prestige- og tabelmæssigt så vigtige lokalderby i Nordlondon mellem Arsenal og Tottenham.

Den tidligere Gunners-forward viste i hvert fald ikke ydre tegn på den helt store tankevirksomhed, da han som gæstende Tottenham-spiller valgte at kaste sig vandret gennem luften og stemple Santi Cazorla.

Se mere:

Se også: Her er lørdagens fodboldbrag

Vanvidstacklingen blev selvsagt straks takseret til et rødt kort af kampens rutinerede dommer, Howard Webb, og i samme moment svingede udviklingen i kampen helt afgørende over til hjemmeholdets fordel.

Den 28-årige, evigt kontroversielle angriber, der for et par år siden sikrede sig evigt had fra Arsenals fans ved at løbe en hel banelængde og fejre en scoring i Manchester City-trøjen foran deres tribuneafsnit, måtte derfor forlade Emirates fulgt af deres højlydte hån.

Og han kunne tilmed gøre det i bevidstheden om, at Tottenham frem til det tidspunkt sad totalt på spillet og fortjent var foran på et mål - af ham selv.

Se mere:

Se også: Avis: Arsenal jagter Liverpool-stjernefrø

Adebayor kunne således skubbe en ripost efter angrebskollega Jermaine Defoes forsøg i mål efter bare ti minutter.

Det var på det tidspunkt et udtryk for en Arsenal-defensiv i opløsning overfor et sprudlende gæstehold, som sagtens kunne have øget til 2-0 på Aaron Lennons flade afslutning.

Syv minutter gik der, før Per Mertesacker magtfuldt headede sit første Arsenal-mål i kassen efter et indlæg fra Theo Walcott, der fra det minut overtog den kreative del af opgøret i selskab med Cazorla.

Lukas Podolski og Olivier Giroud blev begge noteret for deres fjerde sæsonscoring inden pausen, den sidste på fornemt forarbejde af spanieren, og efter en time scorede Cazorla selv efter et knivskarpt kontrastød iscenesat af Walcott og Podolski.

Gentog 5-2-resultatet
Det fik smilet til at brede sig på Arsenal-bænken, hvor manager Arsene Wenger på det seneste har mærket temperaturen stige under professor-popo'en.

Men der kom også fornyede rynker, da han ti minutter senere fik endnu et bevis på Arsenals defensive skrøbelighed. Gareth Bale spadserede let igennem og reducerede - endda med højrebenet.

Mere blev det dog ikke til, og i stedet scorede Walcott kampens sidste mål til 5-2 og sørgede dermed for nøjagtigt samme resultat som sidst, Tottenham var på besøg.

Resultatet betyder, at Arsene Wenger kan trække vejret lidt lettere, ligesom Arsenal stadig kan skimte de øverste pladser i Premier League.

Omvendt kan hans tidligere topangriber, Emmanuel Adebayor, formentlig se frem til en gevaldig skideballe oveni karantænen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen