Rivaler støtter Liverpool-fans

Liverpools bysbørn fra Everton gik forrest i opbakningen til Liverpool-fansene i forbindelse med dagens chokerende rapport om Hillsborough-tragedien. Det er en skændsel, siger Manchester Uniteds Wayne Rooney

På Liverpool's Facebook-side viser de dette billede fra en Everton-fanshop, hvor en Everton-trøje har fået nummer 96 efter antallet af omkomne Liverpool-fans. (Foto: Facebook)
På Liverpool's Facebook-side viser de dette billede fra en Everton-fanshop, hvor en Everton-trøje har fået nummer 96 efter antallet af omkomne Liverpool-fans. (Foto: Facebook)

Sympati-tilkendegivelserne overfor Liverpool og klubbens fans er i dag væltet frem efter den chokerende rapport om især politiets svigt i forbindelse med tragedien på Hillsborough 15. april 1989, da 96 Liverpool-fans omkom.

Og det gælder fodboldfans og -personligheder fra alle sider, inklusive de nærmeste rivaler fra bysbørnene Everton og ærkerivalerne Manchester United.

Ikke mindst Evertons gestus er bemærkelsesværdig og viser, at uretfærdigheden mod Liverpool-fansene er en uretfærdighed mod alle fodboldfans. Klubben fra den blå del af Liverpool har således udsendt en besked på dens officielle Twitter-konto med ordlyden:

- Everton Football Club beder alle 'Evertonians' om at huske de 96 på dagen, da Hillsborough-dokumenterne endelig er blevet frigivet til familierne.

I en Everton-fanshop har man tilmed kunnet købe den blå Everton-trøje med rygnummer 96 og Liverpool-ordene 'Remembering The 96'.

Læs også:

Se også: Kæmpe-undskyldning til 96 dræbte Liverpool-fans

Også fodboldkommentator og tidligere Everton-spiller Gary Lineker har ytret sig:

- Jeg kan huske, at jeg var i Barcelona, da tragedien skete. 23 år senere får vi sandheden. 23 ÅR!! Det er en national skandale.

- Jeg håber disse temmelig chokerende oplysninger af Hillsborough-kommissionen giver en smule fred til familierne, skriver Lineker på Twitter.

I rapporten er enhver skyld for tragedien endegyldigt blevet fjernet fra Liverpool-fansene, der var blevet beskyldt for bl.a. at have været fulde og voldelige i situationen, hvor for mange mennesker blev lukket ind på samme område, så 96 personer endte med at blive klemt ihjel under FA Cup-semifinalen mod Nottingham Forest på Hillsborough for mere end 23 år siden.

- Alle involveret i at dække for, hvad der skete på Hillsborough, er en skændsel og skal straffes, skriver Manchester United-angriberen Wayne Rooney med fortid i Everton.

Barton græd
Berygtede Joey Barton, der nu befinder sig i franske Olympique Marseille, er født i Merseyside og har ligeledes en fortid i Everton som ungdomsspiller, og han har også været ved tasterne:

- You'll Never Walk Alone. Justice for the 96, skriver han bl.a. på sin Twitter.

- Sad helt alene og læste rapporten og græd. Jeg fatter ikke, hvordan nogen kunne gøre dette mod uskyldige folk. Det er forkert på så mange niveauer, skriver den hårde hund endvidere.

Over hele Liverpool blev der i dag afholdt to minutters stilhed kl. 15.06 lokal tid - tidspunktet, da kampen blev afbrudt, og det gik op for de ansvarlige, at en tragedie havde udspillet sig på tribunerne.

Læs også:

Se også: Liverpool-fans kunne være reddet

- Hillsborough-familierne og de overlevendes mod og værdighed er et eksempel for os alle. I 23 år har de kæmpet for sandhed og retfærdighed på vegne af ofre og overlevende fra denne forfærdelige tragedie og på vegne af alle Liverpool-fans, skriver den spillende Liverpool-legende Steven Gerrard, der selv mistede en dengang tiårig fætter i tragedien, i en meddelelse fra klubben.

- Ofre og overlevende led ikke kun 15. april 1989 i Sheffield, men også gennem to årtier bagefter på grund af den skamfulde tilsvining af deres handlinger af folk, der misbrugte deres position og magt.

- Som en, hvis familie oplevede det på nærmeste hold, ved jeg, at smerten vil forblive. Men jeg håber, at dagens rapport hjælper til at give noget ro, nu da alle endelig ved, hvad der skete den dag, lyder det fra Steven Gerrard.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen