Vild start af Laudrups mandskab

Michael Laudrup og hans Swansea-mandskab fik en fantastisk start på sæsonen, da waliserne på udebane lammetævede Queens Park Rangers

Nyindkøbet Michu (th.) scorede Swanseas to første mål i storsejren voer Queens Park Rangers. (Foto: PA/Daniel Hambury)
Nyindkøbet Michu (th.) scorede Swanseas to første mål i storsejren voer Queens Park Rangers. (Foto: PA/Daniel Hambury)

18. aug 16:00 Queens Park Rangers - Swansea City

Premier LeagueStadion: Loftus Road Stadium, England Dommer: Lee Probert
Queens Park Rangers
0
5
Slut
Swansea City

LONDON (ekstrabladet.dk): Dansk fodbolds konge er nu også konge af Premier League - hvert fald i en uge.

Michael Laudrup fik intet mindre end en drømmedebut, da han i dag satte sig på managersædet i Swansea - og endte med at stå fadder til en udradering af Queens Park Rangers, som bevæger sig på kanten af det fatbare.

5-0... på udebane, Loftus Road Stadium.

5-0... til et hold, der sidste sæson skulle vente et halvt år på den første udesejr.

5-0... over Queens Park Rangers, som Swansea mødte for første gang i 1920 - og aldrig havde slået på udebane.

5-0...

Michael Laudrup har altid været diplomatiets mand. Han kunne aldrig finde på at gå i rette med alle de eksperter, der havde spået ham til nedrykning. Han kunne ikke finde på at svine de bookmakere til, som havde forudset hans fyring.

Læs også:

Se også: Laudrup og Swansea vil bare overleve

Michael Laudrup leverer nemlig sine svar på banen. Der ude på græsset, hvor det hele skal afgøres. Hvor magien opstår.

Lige der afleverede Michael Laudrup et overvældende spark i løgene til alle tvivlerne. Bare otte minutter havde han varmet managersædet, før han kunne juble over sin første scoring.

Manden bag målet: Michu, som Laudrup har hentet ind for at afløse forårets Swansea-åbenbaring, Gylfi Sigurdsson.

Målet kom på det, der retteligt må beskrives som Swanseas første angreb i kampen. Wayne Routledge førte bolden ned mod Queens Park Rangers-feltet. Clint Hill fik tacklet Swansea-fløjen lidt akavet og bolden dumpede til Michu, der trykkede af fra 22 meter.

Læs også:

Se også: Agger udvist i premierenederlag

Det lignede noget, der burde være en smal sag for Robert Green, der trods alt har været inde omkring det engelske landshold. Men Robert Greens første udfordring som QPR-keeper blev også en påmindelse om, hvorfor han ikke er på nationalmandskabet længere.

Det små-harmløse skud fik Green ikke kroppen bag, og så var Laudrup foran 1-0 i sin debut. Det første mål overhovedet scoret i Premier League-sæsonen.

Målet viste sig at være en gave for Michael Laudrup, hvis rødklædte tropper havde det utroligt svært den første halve time.

Queens Park Rangers sad tungt på tingene, fordi Jonathan de Guzman i mange tilfælde var en anelse for ivrig i spillet. Og samtidig var bagkæden ofte under tungt pres - især over kanterne, hvor Angel Rangel og Neil Taylor blev sat under hårdt pres af QPR's James Mackie og Junior Hoilett.

Læs også:

Se også: Arsenal skuffer fælt uden van Persie

Men en sensationel debut fra Chico Flores fik afgørende betydning. Spanieren fik mere og mere fat i defensiven og på ryggen af Chico Flores red Swansea stormen af og begyndte efter en halv time den genrejsning, der altså fænomenalt endte med udraderingen af Queens Park Rangers.

Det hele kulminerede i en opvisning af en anden halvleg, hvor Queens Park Rangers' defensiv nærmede sig det amatøragtige i perioder.

Seks minutter inde i halvlegen øgede Michu efter en kontra til 2-0 med et hyper-præcist skud i hjørnet fra 20 meter. Og ydmygelsen tog derefter fart.

Nathan Dyer scorede to gange på kontraer, inden upopulære Scott Sinclair kunne udnytte et oplæg fra forrygende Michu til 5-0.

Swansea kunne have gjort det endnu værre for hjemmeholdet, men lod sig i sidste ende nøje med ydmygende 5-0 efter en drømmehalvleg, som de nok stadig vil snakke om i Swansea - om 92 år.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Hyldestvideo: Silkeborg IF tager rørende afsked med Robert Skov
Christensen udgik i stor Chelsea-sejr
Kriseramte Lyngby fik bøllebank af Nordsjælland i målrig testkamp
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen