Annonce:
Annonce:

Sådan blev Laudrup Swansea-manager

Læs hvordan Swansea landede en aftale med Michael Laudrup

Michael Laudrup ved præsentationen i Swansea i går. (Foto: PA)
Michael Laudrup ved præsentationen i Swansea i går. (Foto: PA)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

SWANSEA (ekstrabladet.dk): Swansea og Michael Laudrup var nærmest skabt til at mødes. Som to magneter med modsatrettede poler, så blev de to uimodståeligt trukket mod hinanden fra det øjeblik Brendan Rodgers satte kurs mod Liverpool.

Bare dage efter Rodgers' afsked i Swansea, sad Michael Laudrup ansigt til ansigt med Swanseas bestyrelsesformand Huw Jenkins og satte skub på den proces, der blev fuldendt med pressemødet i går.

Laudrup: Jeg vidste ikke meget om Swansea

Men hvor det indtil nu har været rapporteret, at den første flirt på vej mod ægteskabet blev indledt ved et møde mellem de to på Cypern, så afslører Huw Jenkins over for ekstrabladet.dk, at første date skete et knapt så eksotisk sted.

Annonce:

- Jeg mødte Michael Laudrup i Birmingham inden jeg tog af sted på ferie for lidt over to uger siden. Vi gennemgik mulighederne i klubben. Efter det så tog han af sted og tænkte over sagerne - og vi gjorde det samme. Men vi blev hurtigt enige om, at det var værd at gå videre med, forklarer Huw Jenkins.

- Inden for få dage efter vi vidste, at Brendan Rodgers ville smutte, fik vi stykket en vores profil af den nye manager sammen. Og der var også en del personer, der havde god kendskab til Michael Laudrup, der var hurtige til at tage kontakt til os. De fornemmede vel også, at skulle Michael Laudrup have chancen i Premier League, så var Swansea en god klub for ham. Det var nærmest en fælles bevægelse frem mod det her, forklarer Swanseas bestyrelsesformand.

Annonce:

Skulle kende Barcelona-stilen
- Over de seneste måneder var vi godt klar over, at Brendan Rodgers' aktiekurs var stigende, og vi fornemmede, at han sikkert kunne tiltrække interesse fra anden side. Så vi arbejdede i stilhed på at fastlægge nogle ønsker, og vi blev hurtigt enige om, at det ville have stor betydning for os at hente en person, der havde kendskab til stilen i Barcelona. Mange, der passede den profil, blev bragt på banen, men hovedparten af dem, jeg snakkede med, slog ned på Michael Laudrup. Ikke alene havde han den rigtige profil som spiller, men hele hans personlighed syntes også at passe ind, siger Huw Jenkins som blev overbevist om, at klubben havde set rigtig ved det første møde.

- Der er ingen tvivl om, at når man sidder og snakker fodbold med ham, så ved han alt om hvordan den her verden fungerer. Der var virkelig ikke noget, som han ikke havde kendskab til. Michael var meget let at snakke med og let at synes om. Jeg følte øjeblikkeligt, at han ville passe perfekt ind med den gruppe, som vi har i klubben, siger Swanseas mest magtfulde mand, der ikke har nogen betænkeligheder ved at ansætte en manager uden erfaringer fra Premier League.

- Vi opererer ikke rigtig som de fleste andre klubber her. De seneste tre managere vi har haft her i klubben har reelt været første gangs ansættelser. Roberto Martinez, Paulo Sousa og for Brendan Rodgers var det første skridt ind i Premier League.

- Beslutningen om at bringe en manager ind, der kunne fortsætte vores stil, var vigtig. Og vi ville også gerne have én ind, der kunne bibringe en mere europæisk stil end vi har haft tidligere. Vi har behov for at være fastholde at vi er anderledes end de fleste hold i Premier League. Lægger vi det sammen, og så placerer Michael Laudrup sig naturligt på toppen af ønskesedlen, fastslår Huw Jenkins.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: