Ferguson skamroser sin angrebsduo

Alex Ferguson kan se ligheder mellem den legendariske angrebsduo fra 1999 og Wayne Rooney og Danny Welbeck

Ferguson er mere end begejstret for sin nuværende angrebsduo. (Foto: AP)
Ferguson er mere end begejstret for sin nuværende angrebsduo. (Foto: AP)

Wayne Rooney og Danny Welbeck er ifølge Alex Ferguson ved at finde ind i et samarbejde, der bringer minder frem om den engang så succesrige angrebsduo Dwight Yorke og Andy Cole.

I 1999 var Yorke og Cole med sammenlagt 53 scoringer med til at sikre United titlerne i Premier League, FA Cuppen og Champions League.

I sidste weekends 4-4-kamp mod Everton nåede Rooney op på 33 sæsontræffere, mens Welbeck scorede sit 12. mål.

- I sidste uge så vi noget meget specielt, siger Alex Ferguson.

- Jeg ved, at der er lavet sammenligninger med Yorke og Cole, og der var ligheder. Dannys bevægelser er fantastiske. Nu er han klar igen efter en skadesperiode og spiller jævnligt, hvilket har udviklet ham.

- Wayne er 26 år nu, og Danny er 21. I de næste år kan de kun blive endnu bedre. Det er i hvert fald det, vi håber, forklarer United-manageren.

Ferguson tror på, at det kan betale sig at udvikle spillere i stedet for at købe etablerede stjerner, som er fremgangsmåden hos titelkonkurrenterne fra Manchester City.

- Det er svært at ændre den måde, man gør tingene på.

- Efter at vi dominerede i en periode, vandt The Treble og havde store forspring i ligaen, så har der været en omstillingsperiode, forklarer manageren.

- Vi har prøvet at genopbygge holdet med unge spillere som Rooney og Cristiano Ronaldo samtidig med, at et par af vores egne unge spillere begyndte at slå igennem.

- Jeg tror, at vi vil fortsætte med at gøre det på den måde, siger Ferguson.

Wayne Rooney kom til United i 2004 fra Everton, mens Cristiano Ronaldo blev hentet i Sporting Lissabon året forinden. I 2009 blev Ronaldo solgt videre til Real Madrid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere