Derfor vinder City mesterskabet

Statistikken er på Manchester Citys side med to runder tilbage af Premier League

Manchester City render med titlen som engelsk mester anno 2012.

Ikke alene fører Roberto Mancinis hold nu Premier League efter mandagens sejr over United, statistikken giver også de lyseblå et skub i den rigtige retning.

Således er holdet sikker på at slutte sæsonen som det bedste hjemmehold med 17 sejre og en enkelt uafgjort. De sidste ni sæsoner har det været tilfældet for vinderen af Premier League.

Her afgør han topbraget i Manchester. Vincent Kompany jubler. (Foto: AP) Premier League - 30. apr. 2012 - kl. 22:54 Stærke City i total triumf mod United

Af anden pudsig statistik omkring storkampen på Etihad Stadium kan nævnes:

- City vinder begge opgør over United denne sæson. Det er kun anden gang, det sker i Premier League-historien, der går tilbage til begyndelsen af 1990'erne.

Bla bla bla. Mancini er ikke bange for at give Ferguson noget røg under storkampen mandag aften. (Foto: PA Photos) Premier League - 30. apr. 2012 - kl. 23:20 Ferguson og Mancini i skænderi

- Vincent Kompany er den første belgier til at score i et Manchester-derby.

- City har nu scoret syv mål mod United denne sæson (efter 6-1 i den omvendte kamp). Southampton (1996/97) og Chelsea (1999/2000) er de eneste, der har præsteret det samme.

Premier League - 30. apr. 2012 - kl. 23:06 TV: Her afgør han storkampen i England

- Det var Uniteds nederlag nummer 200 i en april-kamp. April er den måned, hvor United har tabt flest kampe - historisk set.

- De to Manchester-hold er á point. Seneste tilfælde hvor to hold sluttede á point efter sidste spillerunde var i 1988/89, da Arsenal vandt på en bedre målscore end Liverpool.

- Først scorende hold i Manchester-derbyet har nu vundet 23 gange, mens det er blevet til fire uafgjorte og bare et enkelt nederlag. United har 16 sejre og tre uafgjorte.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere