Pokal-håbet hænger på Agger

FA Cup: Daniel Aggers brækkede ribben udløste historisk dårlig stime for Liverpool

Andy Carroll og Daniel Agger stod bag sejrsmålet i Blackburn. I dag håber duoen på en gentagelse på Wembley. (Foto: AP)
Andy Carroll og Daniel Agger stod bag sejrsmålet i Blackburn. I dag håber duoen på en gentagelse på Wembley. (Foto: AP)

Av, mit ribben, gryntede Daniel Agger, da Liverpool i februar vandt sit første trofæ i seks år. Ribbenet, danskeren brækkede i Carling Cup-finalen, lagde ikke kun en dæmper på sejrsfesten. Efterfølgende kunne den også aflæses i tabellen.

Læs:

Se også: Suarez klar til 'håndbold' på Wembley

Med Daniel Agger bænket løb Liverpool ind i en historisk dårlig stime med fem nederlag i seks kampe. Den værste periode siden 1953. Den danske landsholdsforsvarer vendte tilbage som indskifter i lørdagens ligakamp mod Aston Villa og satte med et hovedstød på overliggeren, der blev fulgt op af Luis Suarez’ udligning straks et nyttigt aftryk.

Et signal om, at Daniel Agger nærmer sig startopstillingen til eftermiddagens Cup-semifinale mod Everton.

Frustrerende
I midtuge-kampen mod Blackburn bestyrkede han yderligere sin stigende formkurve, da han igen leverede en assist, da han med hovedet spillede Andy Carroll fri til sejrsmålet i overtiden.

– Jeg har kun trænet få gange, så der går en uge eller to, før jeg er helt i form, sagde Daniel Agger til avisen Daily Mail sidste weekend og erkendte, at det har været hårdt at være indisponibel.

Læs:

Se også: Avis: Liverpool vil have Cruyff

– Uanset hvordan det går inde på banen, er det altid vanskeligt at affinde sig med at sidde ude. Jeg burde ellers have vænnet mig til det med mine mange skader, men det er altid svært, når du sidder med fornemmelsen af ikke at kunne gøre noget.

Statistik lig nul
Liverpool har besejret Everton de to seneste gange i ligaen. Kunsten i dag bliver at abstrahere fra den turbulens, der er fulgt i kølvandet på fyringen af sportsdirektør Damien Comolli og så ikke at tro, at sejr nummer tre bliver en formssag. Steven Gerrard, der scorede hattrick i sidste måneds 3-0-sejr over bysbørnene, giver ikke meget for statistik og, hvad der er sket:

– Everton vil være tændte, og det samme vil vi. Vinderen vil blive det hold, som rammer formen bedst på dagen. Der er ikke større pres på os end på Everton. Enhver ved, at Everton er i god form.

Læs:

Se også: Udskældt sportsdirektør forlader Liverpool

Og enhver ved, at Liverpool igen kan profitere af Daniel Aggers kvaliteter, der, sidst de blev foldet fuldt ud, førte til pokal-løft i Carling Cup’en.

Husk, at du kan følge FA Cup-semifinalen live på ekstrabladet.dk fra klokken 13.30...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere