Manchester City til tops

Mancinis mandskab fik endelig ram på Everton og topper Premier League - i hvert fald i nogle timer

Edin Dzeko havde flere gode muligheder, men kom ikke på måltavlen i dagens svære kamp mod Everton. (Foto: AP/Jon Super)
Edin Dzeko havde flere gode muligheder, men kom ikke på måltavlen i dagens svære kamp mod Everton. (Foto: AP/Jon Super)

Roberto Mancini havde før dagens opgør aldrig prøvet at slå Everton, der havde vundet de seneste fire opgør mod Manchester City - og syv af de seneste otte. Men det blev der lavet om eftertrykkeligt på lørdag eftermiddag i dagens tidlige Premier League-kamp.

På hjemmebane dirigerede Mancinis tropper begivenhedernes gang, pressede Everton i bund og vandt en fortjent sejr på 2-0 over The Toffeemen, der dog fightede gevaldigt for deres chance kampen igennem.

Det var et City-hold, der fra start var ovenpå, men 'The Citizens' skulle hen til midt i anden halvleg, før de fik skudt hul på en glimrende Tim Howard i Everton-målet.

Sergio Agüero driblede på kanten af feltet og lagde bolden til rette for indskiftede Mario Balottelli, der efter blot syv minutter på banen blev noteret for sit første sæsonmål, da han med en behersket inderside sparkede bolden i nettet via Phil Jagielka.

Trak sig tilbage
David Silva kunne have lukket kampen kort efter, men ramte stolpen, og Yaya Toure var tæt på en afgørelse seks minutter før tid - men igen var Howard på sin plads.

Silva fik korrekt annulleret et mål for offside, og så endte det med, at hjemmeholdet trak sig tilbage i slutfasen og gav Everton chancen for en udligning.

Men det blev ved sporadiske muligheder, og i stedet lukkede en anden indskifter, James Milner, så endelig kampen, da David Silva kort før tid opfangede en svag aflevering på midten af Drenthe og straks spillede Milner fri i dybden.

Med sejren rykker City op på førstepladsen i Premier League - i hvert fald indtil Manchester Uniteds svære udekamp mod Stoke i aften.

Og Carlos Tevez? Han sad på Manchester City-bænken hele kampen ...