Derfor skifter Agger til Barcelona

Se, hvad der taler for og imod, at Daniel Agger skulle skifte til Barcelona

Daniel Agger elsker Liverpool, og det taler imod et skifte til Barcelona (Foto: Jan Sommer)
Daniel Agger elsker Liverpool, og det taler imod et skifte til Barcelona (Foto: Jan Sommer)

Ekstra Bladet kunne onsdag afsløre, at den spanske storklub FC Barcelona har budt 150 mio. kr. på den danske landsholdsstopper, men flere ting skal falde på plads, hvis et skifte skal blive en realitet.

Barcelonas interesse i Daniel Agger er ikke længere bare de rene rygter. Den spanske storklub arbejder således intenst på at hente den 28-årige danske landsholdskaptajn til den catalanske hovedstad.

Daniel Agger har således hen over sommeren stået øverst på den liste, som sportsdirektør Andoni Zubizarreta har lagt frem for klubbens ledelse.

Herunder kan du læse tre gode grunde til at Agger ender i Barcelona og tre grunde til, at han ikke gør det.

DET TALER FOR:

1. Han vil gerne

Det sker ikke mange gange i karrieren, at man har muligheden for et skifte til en af verdens største klubber –FC Barcelona. Derfor handler det om at gribe chancen, fordi den sandsynligvis ikke kommer igen. Samtidig har Daniel Agger tidligere udtalt, at der er ganske få klubber, han vil skifte til. Netop Barcelona er en af dem, han godt kan se sig selv i. Aktuelt har han dog ikke kommenteret sagen.

2. Han har forudsætningerne

Daniel Agger befinder sig i sin bedste fodboldalder. Han er en af Europas bedst spillende midtstoppere og har de tekniske færdigheder til at begå sig på et af klodens bedste mandskaber.

3. Mere teknik end fysik

Premier League er fysisk en af verdens hårdeste ligaer. Der bliver gået til den i alle spillets facetter. Der er mange dueller og hårde tacklinger. Sådan vil det ikke være, hvis han kommer til Barcelona.

Se også: AFSLØRING: Barça byder på AggerSe også: Liverpool: Agger har lovet at blive

DET TALER IMOD:

1. Prisen

Liverpool sælger ikke Daniel Agger for småpenge. Sidste år forlængede han sin kontrakt frem til sommeren 2016. Det var en aftale, der gjorde ham til klubbens næstbedst betalte spiller. Derfor sidder Liverpool i princippet med den lange ende. Men som Brendan Rodgers har sagt flere gange: Alt har en pris. Det har Agger også, men prisskiltet er formentlig mindst 250 mio. kr.

2. Lønnen

Daniel Agger tjener 62 mio. kr. om året i Liverpool. Den løn får han under ingen omstændigheder i Barcelona. Her har klubben et strengt opdelt hierarki med Messi øverst, siden følger Neymar og derefter de spanske verdensstjerner –Xavi, Iniesta og Piqué. Den danske landsholdskaptajn vil først kunne presse sig ind under dem i lønhierarkiet, og det er til en væsentlig lavere løn.

3. Kærligheden til Liverpool

Han har været i byen i otte år, og det er blevet hans andet hjem. Han har tatoveret YNWA på sine knoer og elsker Liverpool over alt. Han er samtidig respekteret og elsket af klubbens fans, der sætter stor pris på hans kvaliteter på banen og hans menneskelige egenskaber. Han passer godt til den engelske arbejderkultur i netop Liverpool.

LÆS MERE I DAGENS EKSTRA BLADET ELLER KØB ADGANG TIL EKSTRA OG LÆS:

Daniel Agger med et hovedstød mod Everton - i næste sæson kan det være mod store spanske hold (Foto: AP) Premier League Kommentar: Man siger sgu ikke nej til Barça Kommentar: Man siger sgu ikke nej til Barça

Pokerspillet om Daniel Agger er i gang (Foto: AP) Sport og Spil Pokerspillet om Agger er i gang Pokerspillet om Agger er i gang

Daniel Agger i landsholdstrøjen - Måske den næste trøje bliver en Barcelona-trøje? Sport og Spil Tidslinje: Aggers lange vej til Barcelona Tidslinje: Aggers lange vej til Barcelona

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere