Regnbue-snørebånd i PL?

Spillerne i Premier League opfordres til at spille med regnbuefarvede snørebånd i den kommende spillerunde som støtte til anti-homofobisk kampagne

Følg Fodbold
Følg Premier League

Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla. De støvler, som spillerne har på, har i forvejen alle regnbuens farver, og i næste runde af Premier League får de måske snørebånd, der matcher. Som led i en kampagne mod homofobi har de professionelle klubber i England og Skotland modtaget regnbuefarvede snørebånd, som de tilskyndes til at spille med i weekenden den 21-22. september. 

- Det er på tide, at de professionelle fodboldklubber gør noget for at komme homofobien til livs i vores nationalsport, siger Laura Doughte, der er direktør i Stonewall, som kæmper for bøsser og lesbiskes rettigheder, ifølge BBC. 

- Ved at tage rengbuefarvede snørebånd på kan spillerne føre sporten ind i det 21. århundrede. 

Blot to spillere i britisk fodbold har hidtil offentligt sagt, at de var homoseksuelle. I 1990 kom Justin Fashanu som den første ud af skabet for offentligheden. Syv år senere tog han sit eget liv. Og senest var det amerikanske Robbie Rodgers, der afslørede sin homoseksualitet, mens han spillede for Leeds. Efter afsløringen stoppede han karrieren, men genoptog den dog igen i februar i LA Galaxy. 

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind