Helenius om 'bukse-gate': Ikke særlig sjovt

Nicklas Helenius fortæller om episoden, der gjorde ham berømt i England - på den lidt ufede måde

Stakkels Nicklas Helenius blev genstand for mange morsomheder efter nærkontakten med Jan Vertonghen. (Foto: All Over/Getty Images)
Stakkels Nicklas Helenius blev genstand for mange morsomheder efter nærkontakten med Jan Vertonghen. (Foto: All Over/Getty Images)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Mens landsholdskolleger som Daniel Agger, Nicklas Bendtner og senest Christian Eriksen alle har slået deres navne fast i Premier League, så jagter Nicklas Helenius stadig gennembruddet hos Aston Villa.

Den tidligere AaB'er fik dog chancen, da Tottenham for nylig var på besøg i Capital One Cup'en.

Det opgør endte med en udesejr på 0-4.

Se også: Briter griner af danske Nicklas

Men resultatet kunne være blevet helt anderledes, hvis heldet - og retfærdigheden - havde tilsmilet den danske angriber, der straks efter sin indskiftning fra anden halvlegs start var meget tæt på at udligne til 1-1.

Den scoring havde cementeret Helenius' navn i tilhængernes bevidsthed, men i stedet kom han i fokus på den helt ufede måde, da Tottenhams belgiske forsvarer Jan Vertonghen i desperation hev danskerens bukser helt ned om anklerne.

Det ufine trick kostede - helt ustraffet - en dansker-scoring, men sikrede i stedet Nicklas Helenius masser af spot og spe i både danske og engelske medier.

Se også: Efter Helenius' stripshow: Aldrig set noget lignende

En episode, Nicklas Helenius helst havde været foruden.

- Det var sjovt, fordi der blev lavet en masse historier om det, men i virkeligheden var det rigtigt negativt. Det var en god chance for mig, og jeg er sikker på, at jeg havde ramt målet, hvis ikke jeg havde fået hevet bukserne ned. Og fra den afstand havde jeg måske scoret, fortæller angriberen, der i disse dage forbereder sig til fredagens gyser mod Italien sammen med resten af landsholdet.

- Der var straffespark, og hvis jeg havde fået lov, havde jeg også sparket det. Så på den måde var det ikke nogen særlig sjov situation. For jeg var klar til at vise mit værd, fortæller Helenius, der aldrig overvejede at smide sig, så Vertonghen kunne få sin velfortjente straf.

- Jeg havde ikke følelsen af at blive revet i. Pludselig havde jeg bare bukserne nede om anklerne. Så det var ikke naturligt for mig at falde. Men der var straffe, og der skulle også have været rødt kort, fortæller Aston Villa-spilleren, som tog mediernes reaktioner ovenfra og ned.

Se også: Komiske billeder: Her bliver Villa-dansker klædt af

- Det har jeg taget med et smil, for det er jeg ligeglad med. Det, der er træls, er, at jeg ikke fik sparket den ind, for det var en stor chance, fastslår han og melder sig ellers tilfreds med den første tid i England.

- Jeg synes, det går fint. Jeg har fået en fin start derovre, og det gik fint i træningskampene. Jeg har også fået mine muligheder – blandt andet en halv time mod Norwich – men så blev jeg desværre ramt af noget sygdom på et tidspunkt, hvor der var nogle skader i truppen, men sådan er det. Det er der ikke noget at gøre ved, men derfor har jeg ikke været med i de to seneste kampe, siger han og forklarer, at livet i Premier League er noget af en mundfuld, når man kommer fra Superligaen.

Se også: Helenius' chance - Villas topscorer er ude i seks uger

- Det er klart, at der er et højere tempo, og det er mere fysisk krævende. Det er der ingen tvivl om. Men når man vænner sig til tempoet, så vænner man sig også til fysikken. Så tempoet er det vigtigste, og det bliver også bedre og bedre. Det er klart, i starten halter man lidt efter, men det har jeg også talt med træneren om. Det skal nok komme, og det er også allerede blevet klart bedre, siger Nicklas Helenius, der formentlig må forberede sig på endnu en reservetjans mod Italien på fredag.

1 af 3 (Foto: Getty Images)
2 af 3 (Foto: Getty Images)
3 af 3 Stakkels Nicklas Helenius blev genstand for mange morsomheder efter nærkontakten med Jan Vertonghen. (Foto: All Over/Getty Images)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere