Eksperterne er enige: Her er de største PL-overraskelser

To traditionsklubber har overgået forventningerne efter den første fjerdedel af sæsonen i Premier League

Mesut Özil har haft kæmpe betydning for Arsenals succes, hvilket gør dem til en af de store overraskelser denne sæson (Foto: AP)
Mesut Özil har haft kæmpe betydning for Arsenals succes, hvilket gør dem til en af de store overraskelser denne sæson (Foto: AP)

Arsenal og Everton er to af øjeblikkets store succeshistorier i den engelske Premier League.

Sådan lyder vurderingen fra to danske iagttagere af den engelske fodboldliga, hvor knap en fjerdedel af sæsonen nu er overstået.

- Arsenal har overrasket mig. De havde et lidt spøjst transfervindue, hvor de godt nok endte med at hente en ekstraordinært god spiller i Mesut Özil, men der var meget uro, siger Peter Kjær, der kommenterer engelsk fodbold på TV3 Sport.

- Jeg var på stadion til deres første hjemmekamp mod Aston Villa, hvor folk nærmest mente, at manager Arsène Wenger var færdig. Derefter har de vundet alt, hvad de har med at gøre, lyder det fra Kjær.

Arsenal fører ligaen to point foran Chelsea og Liverpool.

Se også: Wenger vil lave flere Özil-handlerSe også: Arsenal og Bendtner splittede Norwich ad

Der var næppe mange, der på forhånd havde spillet store summer på Nicklas Bendtners klub som mesterskabskandidat efter sidste sæson, hvor holdet sluttede 16 point efter vinderen, Manchester United.

- Arsenal har også overrasket mig. Jeg havde ikke troet, at Özil ville få den betydning, han har fået fra dag et. Det er penge godt givet ud, selv om det er mange af dem, siger den tidligere Premier League-spiller Thomas Gaardsøe, der i dag er ekspert på 6'eren.

Mens Liverpool også er kommet godt fra land og spiller topopgør mod Arsenal lørdag aften, er det ligaens anden Liverpool-klub, der har fået eksperterne til spærre øjnene op.

- En klub som Everton havde jeg ikke den store fidus til, men den nye manager, Roberto Martinez, har gjort det rigtig godt, siger Thomas Gaardsøe.

Everton ligger på sjettepladsen fire point efter Arsenal, selv om spillerne har skulle vænne sig til den nye manager efter 11 sæsoner under David Moyes.

- De har hurtigt omstillet sig fra Moyes’ lidt mere direkte stil til en mere pasningsbetonet stil. Det er også rigtig godt købmandskab at hente Chelsea-angriberen Romelu Lukaku på en lejeaftale.

- Det er gået hurtigt med det stilskifte. Hovedparten af truppen er den samme som sidste år, og man må rose Martinez for, at han kan få sine idéer implementeret i holdet så hurtigt, siger Thomas Gaardsøe.

Også Everton spiller topkamp i weekenden. Holdet tager søndag imod nummer fire, Tottenham, hjemme på Goodison Park.

Se også: TV: Özil sprudlede i debut-sejr for ArsenalSe også: TV: Kongekasse i endnu en Everton-sejrSe også: TV: Everton-stjerne hamrer to frispark i kassen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere