Laudrups vilde derbyer

I dag gælder det hadets kamp i Wales, men den danske Swansea-manager har tidligere i karrieren prøvet nogle onde derbyer i både Spanien, Rusland, Italien, Holland og Danmark

Michael Laudrup har bl.a. oplevet det hede Moskva-opgør mellem CSKA og Spartak, da han var manager for sidstnævnte i 2008. (Foto: AP/Alexander Wilf)
Michael Laudrup har bl.a. oplevet det hede Moskva-opgør mellem CSKA og Spartak, da han var manager for sidstnævnte i 2008. (Foto: AP/Alexander Wilf)

Michael Laudrup skal i eftermiddag forsøge at føre Swansea til sejr på udebane mod lokalrivalerne fra Cardiff i dagens udgave af South Wales Derby, hvor en sejr nærmest vil gøre Swansea-tilhængerne mere lykkelige end efter sidste sæsons Liga Cup-trofæ ...

De to hold har mødt hinanden i alt 105 gange, og Cardiff fører 43-35 i sejre, mens 27 kampe er sluttet uafgjort. I ligasammenhæng alene fører Swansea med 20 sejre mod 18. Men kampen denne gang er meget speciel, da det er første gang, de to klubber mødes i Premier League.

Se også: Laudrup risikerer straf efter udtalelser

For Michael Laudrup er den slags lokalopgør dog intet nyt, og han har tidligere oplevet onde opgør i både Spanien, Rusland, Italien, Holland og Danmark. Se blot denne liste:

Real Madrid-Barcelona: Det er det største opgør, som Laudrup nogensinde har taget del i. Der er så mange modsætninger på spil, når Blaugrana går op mod Los Blancos.

Ajax-Feyenoord: 'De Klassieker' har mange lighedstegn med El Clásico. Hovedstad mod provins. Men kulissen er meget mere brutal med hooligans og dødsfald som følge.

Lazio-Roma: 'Derby della Capitale' oplevede Michael Laudrup i sine unge år, efter han forlod Brøndby. Et opgør med masser af politiske undertoner. Lazios mest ekstreme tilhængere i Curva Nord har en klar facistisk og racistisk orientering.

Atletico Madrid-Real Madrid: Et klassisk lokalopgør mellem arbejderklassens Atletico og overklassens Real.

Se også: Laudrup vil ikke ændre stil

Spartak Moskva-CSKA Moskva: Michael Laudrup oplevede ikke mange kampe i spidsen for Spartak, men det blev trods alt til en 1-0-sejr ude over hærens klub, CSKA.

Juventus-Torino: Heysel-katastrofen og flystyrtet ved bjerget Superga, der udslettede Torino-holdet i 1949, er skånselsløst blevet brugt til at piske stemningen op under lokalopgøret i Torino.

Brøndby-FC København: I sine fire år i Brøndby var Michael Laudrup med i den periode, hvor 'New Firm' for alvor blev en institution i dansk fodbold.

Barcelona-Espanyol: De politiske undertoner var til at få øje på, da Michael Laudrup befandt sig i Barca. Dengang kaldte lokalrivalerne sig for det spanske ’Español’ og havde en klar orientering mod Madrid.

Se også: Så grimt er hadets opgør i Wales

Cardiff-Swansea: Søndagens brag i det sydlige Wales har en ram stank af de mørkeste hooligan-tider i Storbritannien. En bitter rivalisering mellem Swansea og Cardiff opstod gennem nogle grimme sammenstød i 1980’erne, og politiopbuddet har været massivt de seneste 25 år. Et klassisk opgør mellem de højrøvede fra hovedstaden og mindreværdets nummer to, Swansea.

Cardiff-Swansea, TV3 Sport2 kl. 17.00.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere