TV: Alt gik galt for Laudrup i historisk derby

Cardiff sejrede mod Swansea, der fik målmanden vist ud i slutminutterne

CARDIFF (Ekstra Bladet): Michael Laudrups lokalopgørs-magi fra Barcelona og Real Madrid blev blæst ud af Cardiff City Stadium, da Swansea her til aften fortjent tabte slaget om Wales 1-0, da de to klubber skrev historie med deres første indbyrdes opgør i Premier League.

Op til kampen var Cardiff-slagsangen ’Men Of Harlech’blevet blæst ud af højttalerne, så ørene nærmest begyndte at bløde. Og præsentationen af Swansea-spillerne blev fulgt af en så massiv pibekoncert, at det ville føles som en lettelse at stikke hovedet ind til en jetmotor under takeoff.

Der var så meget aggression og hårdpumpet testoron i luften, at man nærmest kunne fornemme hvordan skægstubbene groede i sekundtakt, mens den indre Braveheart kæmpede for at komme ud.

Se også: Så grimt er hadets opgør i Wales

Men Michael Laudrup havde tydeligvis fra første fløjt bedt sine spillere om at ignorere den sitrende kulisse.

Swanseas-pillerne eliminerede tempoet i kampen og tænkte sig om. De første to minutter kørte svanerne bolden rundt i egne rækker og søgte prøvende at sætte Nathan Dyer og Wayne Routledge op over kanterne.

Og gameplanen virkede. Alene inden for de første ti minutter kom Nathan Dyer og Michu frem til et par chancer, men den langhårede spanier savner skarpheden fra sidste sæson.

Cardiff-tilhængerne kom først for alvor op af stolene, da den firskårne centerforsvarer Ben Turner med en perfekt timet glidende tackling jævnede Jonjo Shelvey med jorden ved sidelinjen for så at starte en Cardiff-kontra, som dog ikke førte til noget.

Se også: Laudrups vilde derbyer

Det skete midt i første halvleg og indledte et skifte i kampen. For Swansea opgav lidt efter lidt overhovedet at søge sine angreb. Eksempelvis holdt Swanseas normalt så angrebsivrige backs sig konsekvent hjemme.

Så det blev til noget kønsløst boldflytteri uden for alvor at udfordre Cardiffs organisation. Hjemmeholdet havde ikke vundet i en måned. I samme periode kunne Swansea blot se på ét nederlag. Men i denne del af Storbritannien, der er bygget på kul og stål, vinder man ikke meget ved udelukkende at lunte rundt og rulle bolden lækkert under foden.

Så Cardiff byggede momentum op for hvert indkast, hvert hjørne og hver syngende tackling, mens Swansea-spillerne virkede stadig mere i vildrede bedst personificeret i midtbaneslideren Leon Britton. Især efter pausen leverede han den ene fejladresserede aflevering efter den anden.

Se også: SLUT: Nederlag til Laudrup i hadets kamp

Det gav helt logisk Cardiff overtaget, og det var helt på sin plads, at de midt i anden halvleg tog føringen. Den tidligere Swansea-spiller Steven Caulker kom op foran Chico Flores og pandede bolden ind på et hjørnespark fra Craig Bellamy. Britisk stål over spansk stål.

Michael Laudrup forsøgte at vende kampen ved at introducere Wilfried Bony og Alvaro Vazquez. Men helt farligt blev det aldrig.

Og det var i den henseende ren kosmetik, at Laudrups keeper Michel Vorm røg ud i tillægstiden for at stoppe et soloraid fra Frazier Campbell.

Se Vorms nødbremse herunder:

TV: Swansea-keeper ser rødt i tillægstiden

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere