Tottenham kan kræve formue for Eriksen-skade

Den skade, Christian Eriksen pådrog sig mod Norge i fredags, kommer muligvis til at koste FIFA et krav om millionerstatning

Tottenham kan med loven i hånden afkræve FIFA erstatning for Christian Eriksens skade. Et beløb på 1,5 millioner kroner. (Foto: Lars Poulsen)
Tottenham kan med loven i hånden afkræve FIFA erstatning for Christian Eriksens skade. Et beløb på 1,5 millioner kroner. (Foto: Lars Poulsen)

Hvis Tottenham vil, kan de formentlig kræve en millionerstatning fra FIFA på grund af den skade, Christian Eriksen pådrog sig i fredagens landskamp mod Norge. Ifølge reglerne i FIFA Club Protection Programme (FCPP) skal fodboldforbundet kompensere klubben, hvis en spiller bliver skadet under landsholdssamling. Det skriver BT.

Hvis den 21-årige dansker er skadet i mere end fire uger, kan Tottenham kræve kompensation for hans fulde løn i den periode, og eftersom Eriksen tjener cirka 18 millioner kroner om året, beløber det sig til mindst 1,5 millioner kroner.

Se også: Smadrede Eriksen: Undskyld, undskyldSe også: Selvsikker Eriksen: Jeg ender altid med at vinde

Samtidig er DBU ved at sikre sig, at det kun er FIFA og ikke dem, der skal råde økonomisk bod på skaden. Repræsentanter for forbundet skal mødes i denne uge for at diskutere fortolkningen af FIFA-reglerne og bringe endelig vished for, at DBU ikke er ansvarlig. Skulle de alligevel være det, skal regningen nok blive betalt.

- DBU har for en sikkerheds skyld en supplerende forsikring, som vil dække spillerens eventuelle og dokumenterede indtægtstab i en skadesperiode, skriver kommunikationschef Lars Berendt i en mail til BT.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere