Frisparkslegende: Laudrup er en inspiration

Frisparks-bomberen Roberto Carlos kigger efter inspiration hos Michael Laudrup og det arbejde, danskeren laver i Swansea

Roberto Carlos finder inspiration hos bla. Michael Laudrup (Foto: AP)
Roberto Carlos finder inspiration hos bla. Michael Laudrup (Foto: AP)

Som spillere var de næsten to kontraster. Roberto Carlos var kendt som en af verdens bedste backer med et venstreben, der kunne bryde gennem beton. Michael Laudrup var kendt som en af verdens bedste offensive spillere med en kælen teknik med højrepoten og et elegant overblik. Men nu er den legendariske brasilianske venstreback blevet træner, og her finder han bla. sin inspiration hos den danske Swansea-manager.

Det afslører den tidligere Real Madrid-stjerne overfor FIFA.com, som har talt med den altvindende brasilianer omkring skiftet fra spiller til træner.

Efter en periode som assistenttræner under Guus Hiddink i russiske Anzhi, er Carlos' selvstændige karriere startet hos tyrkiske Sivasspor, som har fået en fremragende start på sæsonen. Efter en tredjedel af kampene er spillet, ligger holdet på en overraskende tredjeplads - foran tyrkiske giganter som Galatasaray og Besiktas.

Se også: Afsløring: Så tæt var Laudrup på at blive Barca-træner

Michael Laudrup lærte Bayram Tutumlu at kende, da han spillede for FC Barcelona. Siden har de to været fast makkerpar. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Løsgående missel: Kostede han Laudrup jobbet? Løsgående missel: Kostede han Laudrup jobbet?

Nu drømmer den mindre tyrkiske klub og Carlos selv om deltagelse i Europa. Meget lig en mindre walisisk klub, der under dansk ledelse har overrasket de fleste og efter sejr i sidste sæsons lille pokalturnering deltager i Europa denne sæson. Michael Laudrups Swansea.

Adspurgt om sin inspirationskilder svarer Roberto Carlos:

- Luiz Felipe Scolari, (Vanderlei) Luxemburgo, Fabio Capello, (Vicente) Del Bosque. Selv (Jose) Mourinho, selvom jeg ikke har arbejdet med ham endnu. Jeg forsøger altid at se på disse trænere, at lære fra dem og prøve at arbejde med deres ideer. Jeg beundrer også trænere fra den yngre generation, som Pep Guardiola på grund af det, han har gjort med Barcelona og nu gør med Bayern. Og Michael Laudrup gør et godt job med et mindre hold som Swansea. De har helt klart, hvad det kræver for at fortsætte med at være på toppen og succesfulde i lang tid, lyder det fra Roberto Carlos.

Roberto Carlos stoppede karrieren sidste år efter en lang karriere, der toppede med 11 år i Real Madrid, hvor han blev bredt anerkendt som en af verdens bedste venstrebacks nogensinde. Med det brasilianske landshold vandt han verdensmesterskabet i 2002.

Roberto Carlos var en af verdens allerbedste frisparksskytter, da han var på toppen, og han huskes af mange for en fuldstændig eminent frisparksscoring mod Frankrig ved for-VM i 1997. Frisparket kaldes for verdens bedste frisparksscoring nogensinde:

</p><p><a id="_e5d64d4d-3fee-4a21-95f7-0506835aad7d" href="https://ekstrabladet.dk/plus/sportogspil/article4579109.ece">Læs hele versionen: Laudrup var millimeter fra drømmejobbet</a>Læs hele versionen: Laudrup var millimeter fra drømmejobbet</p>

1 af 2 Michael Laudrup (Foto: AP)
2 af 2 Roberto Carlos finder inspiration hos bla. Michael Laudrup (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere