TV: Suveræne City fik ram på Laudrup

Med en 3-0-sejr over Swansea udbyggede Manchester City sin fremragende hjemmebanestatistik

Samir Nasri scorede to gange mod Swansea. (Foto: Jon Super/AP)
Samir Nasri scorede to gange mod Swansea. (Foto: Jon Super/AP)

En godkendt første halvleg, hvor Swansea havde chancerne til at spille lige op mod Manchester City var, hvad Michael Laudrup og hans mandskab kunne tage med sig tilbage til Wales efter på besøget på Etihad Stadium. Med i bagagen var et 0-3-nederlag efter en kamp, hvor klasseforskellen på mandskaberne var tydelig i anden halvleg.

Swansea slap med æren i behold uden lussinger, som dem Tottenham (0-6) og Norwich (0-7) fik i Citys seneste hjemmekampe, men uden point. Dermed fastholder Manchester City deres imponerende hjemmebanestatisik i denne sæson, som byder på syv sejre ud af syv mulige med en samlet målscore på 29-2.

På forhånd var opgaven besværliggjort af Swanseas mange skader. Især offensiven lider, og Michael Laudrup måtte stille op uden ankelskadede Michu og Wilfried Bony, som pådrog sig en lårskade under torsdagens Europa League-opgør mod Valencia.

Se også: TV: Liverpool fik tæsk af oprykkere

Michael Laudrup havde lagt op til, at Swansea skulle spille fodbold med City og ikke bare pakke sig, men der skulle bare gå otte minutter, før waliserne måtte overgå til plan B. På direkte friskspark gav Negredo waliserne den værst tænkelige start på kampen og scorede dermed for ottende gang i syv kampe. Gerhard Tremmel i Swanseas mål så ikke for sikker ud i den situation.

Se Negredos frisparksmål:Tegningen til en Swansea-udligning var der flere gange, men den rigtige fod på den chanceskabende aflevering manglede.

I stedet viste Manchester City sin klasse og satte sig stille og roligt helt på kampen. Kampen blev reelt lukket efter en lille time. Efter forbilledeligt sololøb af Yaya Touré leverede ivorianeren en perle af en stikning som Nasri overlegent udnyttede til 2-0.

Et kvarter før tid - uden at Swansea i mellemtiden var kommet til de store chancer - kunne Samir Nasri med sit andet mål i kampen score til slutresultatet 3-0. Denne gang med assist fra Zabaleta, der fra baglinjen spiller skråt tilbage, hvorefter franskmanden med en fræk inderside i det korte hjørne udplacerede Swansea-keeper Tremmel.

På vej hjem til Swansea kan Laudrup og co. hygge sig over en detalje. De afholdt Sergio 'Kun' Agüero fra at komme på måltavlen. 16 mål i 16 kampe er det blevet til for argentineren, og han havde indtil denne søndag kun gået målløs fra banen én gang i sine seneste ni kampe ...

Næste hold med chancen for at ødelægge rekorden på Etihad Stadium er fra London og lystrer kælenavnet 'The Gunners' ... De kommer på besøg 14. december.

0 kommentarer
Vis kommentarer