Ekspert: Her er Uniteds problem

- Alle i klubben er forberedt på, at det kan blive en mellemsæson. Problemet er midtbanen, mener United-ekspert, som dog giver ny manager lang snor

Marouane Fellaini har ikke imponeret i Manchester United trods sin høje pris. (Foto: AP)
Marouane Fellaini har ikke imponeret i Manchester United trods sin høje pris. (Foto: AP)

Efter en koldstart var Manchester Uniteds nye manager David Moyes tilsyneladende ved at finde pasformen i Alex Fergusons gigantiske sko med en stime uden nederlag og yderligere kredit med sejren over Arsenal.

Den blege skotte var næsten ved at få lidt klubfarve i kinderne; men så fulgte onsdagens smertende hjemmenederlag til Everton, som fik kritikere til at slibe knivene.

Se også: TV: Fellaini slap af sted med syg stempling

Stuart Mathieson, mangeårig United-reporter for Manchester Evening News, erkender situationens alvor, men slår også koldt vand i blodet:

– Vi vidste, at det ville blive svært at komme efter Sir Alex. For en stor del af Uniteds mesterskab skyldtes Fergusons evne til at få fem-ti procent ekstra ud af spillerne. Og så var der Robin van Persie. Uden ham var man måske endt i Top 4, påpeger eksperten, som tror, at fanskaren er realistisk indstillet.

– De kendte udmærket Fergie-faktoren. Nu ser vi, hvor vi reelt ligger, og det er måske lige nok til Top 4.

Se også: United-flop afviser forhold til managerens datter

– En Guardiola eller Mourinho kunne måske have fået det samme ud af truppen som Ferguson. Jeg vil ikke være disrespektfuld over for Moyes, som er en dygtig manager, men han kan bare ikke gå ind og gøre det samme.

– Alle i klubben ved, at det kræver tålmodighed, og selv fansene indser, at det kan blive en mellemsæson.

Midtbanen halter
Spørgsmålet er, om storklubben kan holde til en sæson uden metal og et år uden for rampelyset i Champions League.

– Finansielt kan klubben klare det. Den buffer har man. Men sportsligt kan det blive et problem at tiltrække de store stjerner, mener Mathieson, der til gengæld ser nogle klare, sportslige svagheder.

– Uniteds problem har i to-tre år været midtbanen. Alle kan se det, og det skal klubben kigge på i januar. Det er bare sjældent, du kan hente absolutte topspillere om vinteren, og siden skal de have tid til at falde ind.

Dyrtkøbte Marouane Fellaini har skuffet ham.

Se også: Moyes afviser tilsvining af fans

– Jeg har ondt af ham, for han var eneste store indkøb, og alle så ham som en frelser. Men United skal bruge kraftfulde folk, der tackler og løber fra felt til felt, på den position.

– United har altid været et højtempo-hold og traditionelt haft gode wings. De aktuelle er i mine øjne middelmådige.

– Hvor tålmodig vil klubledelsen være over for Moyes?

– De vil være tålmodige. De har givet ham en seksårig kontrakt, og han var Sir Alex’ valg. Så er du god nok og skal have tid.

Alligevel er dagens kamp mod Newcastle en strømpil:

– Der skal komme en reaktion efter nederlaget til Everton. Det var skuffende, at holdet ikke kunne bygge på sejren over Arsenal. Den tro, der opstod med det resultat, er gået tabt.

United kan glæde sig over, at klubbens angrebsprofil, Robin van Persie, er klar til dagens opgør og indgår i startopstillingen. Modsat taler det til Newcastles fordel, at Wayne Rooney sidder ude med karantæne.

0 kommentarer
Vis kommentarer