Arsenal kan også snuble

Guldkampen mellem Arsenal, Liverpool og Chelsea er stadig helt åben, efter Arsenal førte, men kun fik 1-1 hjemme mod Everton

Arsenal blev snydt for sejren til sidst, da Everton udlignede en føring kort før tid. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal blev snydt for sejren til sidst, da Everton udlignede en føring kort før tid. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)

Arsenal, uden Nicklas Bendtner på banen, havde muligheden for at jorde græsstrå i øjnene på forfølgerne fra Liverpool og Chelsea i deres interne guldkamp. Chelsea tabte lørdag med 3-2 til Stoke, mens Liverpool vandt 4-1.

Så Arsenal kunne trække yderligere fra med en sejr over Everton sent søndag eftermiddag i Premier League hjemme på Emirates Stadium i London. Og det gjorde Arsenal egentlig også, men kun med ét point. Wengers drenge var foran indtil fgem minutter før tid, hvor Everton udlignede.

Fra begyndelsen af opgøret mod Everton lignede Arsenal ikke et 'guldhold', der havde nogen plan om at sætte Liverpool og Chelsea af i toppen.

Se også: Sejrherren har ondt af Moyes

Hjemmeholdet spillede langsomt og havde svært ved at kombinere sig forbi hårdtarbejdende Gareth Barry og James McCarthy på Evertons centrale mindtbane.

Samtidig var der ikke meget fart i Oliver Girouds franske fodboldstøvler i Arsenals angreb, og det gjorde det let for Evertons midtstoppere at tage de direkte løbedueller.

Everton havde den første lille chance efter 25 minutters spil. Her var det højrebacken, Seamus Coleman, som tog et par træk ind i feltet og sparkede mod det lange hjørne med sit venstreben. Men irerens forsøg gik flere meter forbi mål.

Bare få minutter efter tog Arsenals venstreback, Kieran Gibbs, et langt løb, der bragte ham op i Evertons målfelt. Her kastede Gibbs sig ned til et fladt indlæg, men hans støvlespids var et par centimeter for kort til at prikke til bolden.

Se også: Magiske Suarez slagtede West Ham

Selvom Oliver Girouds fødder ikke er kendte at have indbyggede jetmotorer, kan han heldigvis bruge dem til andet.

I kombination med Mesut Özil skabte han den bedste mulighed i de sidste minutter af 1. halvleg. Özil slog en flad aflevering til Giroud, der på sit første touch dirigerede den videre ind i feltet Jack Wilshere, som lige nøjagtig blev overrumplet af en vågen Tim Howard i Evertons mål.

Fra 2. havllegs begyndelse tingene ikke meget anderledes Everton arbejde hårdt på over hele banen og Arsenal havde svært ved at spille sig frem til åbne muligheder.

I stedet var det Evertons Ross Barkley, der fra kanten af feltet kunne lægge en bold skråt tilbage med hælen til Steven Pienaar, som første gang bragede bolden mod mål. Men Szczesny i Arsenal-målet parerede bolden væk.

Hjemmeholdet slog tilbage et par minutter senere, da Gibbs skruede et indlæg mod bageste stolpe, hvor målfarlige Aaron Ramsey kom glidende og satte en vrist på bolden. Tim Howard stod dog klar ved den nærmeste stolpe og slog bolden til hjørnespark.

Efter 65 minutters spil havde Evertons Ross Barkley så muligheden for at score, men hans brækkende skud fra kanten af Arsenals målfelt blev bokset væk af væk Szczesny.

Se også: Mourinho: Vi skulle have dræbt kampen

Med 20 minutter igen af opgøret sendte Arsene Wenger et lille signal til Nicklas Bendtner, men det var ikke fordi, han skulle på banen. Nej, i stedet foretog den franske manager en tredobbelt udskiftning, hvor han sendte Theo Walcott, Tomas Rosicky og Mathieau Flamini på banen.

Lille, franske Falmini, der kom ind på den centrale midtbane var tæt på at score efter få minutter på banen. Inden midt i feltet klaskede han til en nedfaldsbold, men hans spark kurrede få centimeter forbi den ene opstander.

10 minutter før tid var det Everton, som viste farlighed. Den store, franske midterforsvarer Sylvain Distin var gået med frem, mens hans hovedstod fra tæt hold gik forbi mål.

Og bare minuttet senere kom det mål, som, kan vise sig at hjælpe Arsenal til guldmedaljer til sommer.

Indskiftede Tomas Rosicky slog et indadskruet indlæg over mod bageste stolpe, hvor Theo Walcott flugtede boldene videre til Giroud, som sparkede forbi bolden. Men det gjorde ikke noget, for Mesut Özil stod klar og lossede bolden op i nettaget til 1-0.

Se også: Selvmåls-sejr til trængte Tottenham

Bedst som man troede at Arsenal kunne fejre en sejr og et syvpointsforspring ned til Liverpool og Chelsea, ødelagde Evertons indskiftede Barcelona-lejesvend, Gerard Deulofeu, festligheder fem minutter før tid.

Den lille spanier fik en bold dumpende ned for fødderne inde i feltet, efter Romelu Lukaku mistimede et saksespark. Driblestærke Deulofeu to et par hurtige træk og klaskede kuglen op i det fjerneste målhjørne til slutresultat 1-1.

Oliver Giroud havde ellers muligheden for at lukke og slukke til 2-1, mens en hammer af et langskud fra franskmanden sagde i stedet hej til målstolpen og ikke nettet.

Se Girouds saftige drøn mod overliggeren i klippet nedenfor:
TV: Se Girouds lækre skruedrøn i 93.09

Arsenal udbyggede altså kun sit forspring til Liverpool og Chelsea med ét point, så Wengers tropper nu er foran de to konkurrenter med i alt fem point.

Og allerede om to uger venter der et drømmeopgør mellem Arsenal og Chelsea, som kan afgøre mange ting i toppen af rækken.

[[[

Resultater fra 15. spillerunde i Premier League:

Man. Utd-Newcastle 0-1 (0-0)
0-1 Yohan Cabaye (61. minut)
Tilskuere: 75.233

Southampton-Man. City 1-1 (1-1)
0-1 Sergio Agüero (10. minut). 1-1 Pablo Osvaldo (42. minut)
Tilskuere: 31.229

Liverpool-West Ham 4-1 (1-0)
1-0 Guy Demel (42. minut/selvmål). 2-0 Mamadou Sakho (47. minut). 2-1 Martin Skrtel (66. minut/selvmål). 3-1 Luis Suarez (80. minut). 4-1 Joey O'Brien (84. minut/selvmål)
Udvisning: Kevin Nolan, West Ham (82.)
Tilskuere: 44.781

Crystal P.-Cardiff 2-0 (1-0)
1-0 Cameron Jerome (6. minut). 2-0 Marouane Chamakh (58. minut)
Tilskuere: 23.000

Stoke-Chelsea 3-2 (1-1)
0-1 André Schürrle (10. minut). 1-1 Peter Crouch (42. minut). 1-2 André Schürrle (53. minut). 2-2 Oussama Assaidi (90. minut). 3-2 Stephen Ireland (90. minut)
Tilskuere: 25.154

WBA-Norwich 0-2 (0-1)
0-1 Gary Hooper (13. minut). 0-2 Leroy Fer (89. minut)
Tilskuere: 25.000

Sunderland-Tottenham 1-2 (1-1)
1-0 Adam Johnson (37. minut). 1-1 Paulinho (43. minut). 1-2 John O'Shea (50. minut/selvmål)
Tilskuere: 37.963

Fulham-Aston Villa 2-0 (2-0)
1-0 Steve Sidwell (21. minut). 2-0 Dimitar Berbatov (30. minut/str.)
Tilskuere: 22.288

Arsenal-Everton 1-1 (0-0)
1-0 Mesut Özil (80. minut). 1-1 Gerard Deulofeu (84. minut)
Tilskuere: 60.001

]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer