Ekspert: Moyes må skære igennem og tynde ud

- Der er for mange spillere, der ikke burde være i Manchester United, siger Morten Bruun, der mener, at David Moyes bør gøre sig hård og skille sig af med et par klub-ikoner

Det kan blive nødvendigt for David Moyes at hugge igennem og skille sig af med tidligere nøglespillere som Rio Ferdinand, mener Morten Bruun. (Foto: PA)
Det kan blive nødvendigt for David Moyes at hugge igennem og skille sig af med tidligere nøglespillere som Rio Ferdinand, mener Morten Bruun. (Foto: PA)

- Jeg kan se mange spillere og tænke: Hvad laver de i Manchester United?

Morten Bruun er ikke alene fodboldekspert på 6'eren. Han er også erklæret fan af Manchester United. Og som sådan har det gjort ondt af følge favoritholdets deroute i denne sæson, hvor resultaterne i Premier League ikke er set værre i en snes år.

Han peger blandt andet på, at den nye manager, David Moyes, i den svære overgangsfase efter legenden Alex Ferguson har overtaget en trup, som nok burde have været trimmet inden hans første arbejdsdag.

- Man kan godt bebrejde Ferguson at han ikke fik ryddet ordentligt op. Nu står Moyes med det. Han skal tage nogle store beslutninger, men hans position er lige nu svækket, så det gør det svært, siger han og peger på et kikset transfervindue i sommer, hvor kun dyre Marouane Fellaini kom med fra Moyes' Evertonhold.

- Og han er floppet totalt, konstaterer Morten Bruun tørt.

- Han var fantastisk i Everton, og det er svært at forstå, at han skulle have glemt at spille fodbold. Problemet er, at også Rooney og Kagawa skriger efter den plads, han helst vil spille, siger han om positionen som hængende angriber.

Se også: United-ikon: Ferguson skyld i Uniteds nedtur

I stedet er belgieren havnet midt i minefeltet på den centrale midtbane, som efterhånden er blevet Uniteds kroniske problemområde.

- Han har prøvet fire forskellige spillere i de to seneste kampe. Intet af det har fungeret. Det er det altoverskyggende problem, og derfor kan de ikke sætte og fastholde et tryk i slutningen af kampene. Nogle mangler løbekapacitet og andre teknik og overblik. Det har været slående.

Her mangler United afgørende kvalitet, mener Morten Bruun, der kun ser for tiden skadede Michael Carrick som et ordentligt bud på den ene plads, mens klubben mangler en kompetent makker til ham.

- Jeg håber, at man kan hente Cesc Fabregas. Han og Aaron Ramsey er de rigtige typer, der kan operere fra felt til felt, som Paul Scholes kunne det i gamle dag. Det er ikke så enkelt at hente den rette, for ikke alle kan forstærke United, og de skal jo være noget bedre end Tom Cleverly, siger han om en af de spillere, han tvivler på.

Se også: Moyes erkender: Det er min skyld

- Jeg tvivler på, at han og Danny Welbeck har niveauet, og hvad med folk som Andersson, der nu har haft fem sæsoner i klubben, Nani, Ashley Young og Chris Smalling?

En ting er dog niveauet hos de spillere, der måske mere tilhører truppens bredde end akse. Noget andet er nøglespillere, der har svigtet. På spørgsmålet om, hvorvidt David Moyes magter at motivere dem, svarer Morten Bruun prompte:

- Ja, jeg tror godt de kan motiveres af Moyes. Der er jo også meget på spil for dem. Det må da gøre ondt på folk som Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, hvis konklusionen bliver, at de kun kunne motiveres af en 70-årig manager som Ferguson. Der hviler et stor ansvar på de rutinerede spillere for at vise klassen. De har da en forbandet pligt til at bakke op om Moyes.

Se også: Blodbad i United: Ti stjerner på vej væk

Spørgsmålet er dog, om Moyes bør finde modet til at skille sig af med et par stykker af dem.

- Han skal nok hugge til nogle steder. Rio har så travlt med at tweete, at han ikke har sit fokus det rigtige sted, og måske er det også på tide at sige til Giggs: 'Du har haft din tid'. Og så måske gøre ham til træner i klubben eller noget andet.

0 kommentarer
Vis kommentarer