Blodbad i United: Ti stjerner på vej væk

Frygten for at misse næste års Champions League kan resultere i en begivenhedsrig januar måned for Manchester United-manager David Moyes

David Moyes' har en del at gruble over, før transfervinduet åbner. (Foto: Jon Super/AP)
David Moyes' har en del at gruble over, før transfervinduet åbner. (Foto: Jon Super/AP)

Sir Alex Ferguson styrede transferpolitikken i Manchester United med en fast og rolig hånd. Hvis skotten var kendt for en ting, så var det ikke at ty til overilerede beslutninger midt i sæsonen. Blot syv gange i sine 26 år som Manchester United-manager handlede Alex Ferguson i løbet af vinteren. Alle andre større indkøb blev foretaget om sommeren.

Men den legendariske manager sidder som bekendt ikke længere ved roret i Manchester. Old Trafford er ikke længere et uindtageligt fort - senest bevist af Newcastle i lørdags - og manager David Moyes ligner efterhånden en presset mand.

For at bruge Manchester United-journalisten Stuart Mathieson fra Manchester Evening News' ord: 'Dette er nu en rigtig krise'.

Se også: Mand begår selvmord efter United-nederlag

Samtidig anes problemerne bag kulisserne.

Den anerkendte BBC-kommentator Mark Lawrenson hævdede i den forgangne uge, at Robin van Persie har bedt om en transfer. Samtidig ytrede Rio Ferdinand offentlig kritik af David Moyes og managerens sene offentliggørelser af holdet.

Krisen er anledning til status, før transfervinduet åbner, og ifølge velinformerede Stuart Mathieson kæmper en længere række United-stjerner for deres fremtid på Old Trafford.

- Januars transfervindue er ikke det ideelle tidspunkt for indgående aktivitet, men uden er 'De røde djævle' i seriøs fare for at misse Champions League-pladserne til maj. Talknuserne på Old Trafford vil formentlig fortælle, at de røde har råd til at misse en sæsons deltagelse i den lukrative europæiske turnering.

- Men det kan David Moyes' planer ikke. Hvis United til sommer ikke kan tilbyde en gulerod i form af den europæiske scene, så vil United i næste sæson trods klubbens historie, navn og lønningerne ikke kunne tiltrække den kaliber af spillere, som Moyes skal bruge for at genoplive mestrene. Så januar er kritisk, skriver Stuart Mathieson.

Se også: Ekspert om Moyes: Intet håb at spore

Stjerner i fare
Ifølge United-eksperten kæmper op mod ti stjerner for deres overlevelse i klubben.

Rio Ferdinand er efterhånden blevet 35 år, og den erfarner forsvarer stopper sandsynligvis sin karriere til sommer.

Patrice Evra er heller ikke nogen vårhare med sine 32 år, og David Moyes prøvede allerede i sommer at få Evertons landsholdsback Leighton Baines til klubben.

På fløjene er der langt fra fordums storhed, og selv om både Nani og Ashley Young kun er i slutningen af 20'erne, er de i fare for at skulle finde en ny arbejdsgiver. Wilfried Zaha fik en sjælden chance mod Newcastle, men Alex Fergusons sidste store indkøb har aldrig slået til.

Hvad brasilaneren Anderson fortsat laver i klubben, undrer mange United-iagttagere.

Den tidligere Dortmund-stjerne Shinji Kagawa har kun fået enkelte chancer på pladsen bag angriberen og har endnu ikke gjort et varigt indtryk.

Javier Hernandez er en fremragende indskiftningsspiller, men leverer ikke det samme, når han starter. Hvis ikke den 25-årige mexicanske angriber vil finde sig i at være super-indskifter, så må han væk.

Endelig er Tom Cleverley og Danny Welbeck spillere af egen avl, som meget snart skal til at træde et niveau op, hvis de skal have en fremtid på Old Trafford.

0 kommentarer
Vis kommentarer