United-ikon: Ferguson skyld i Uniteds nedtur

Den tidligere Manchester United-anfører Roy Keane sender en alvorlig bredside mod sin tidligere manager

Sir Alex Ferguson hænger stadig rundt i kulisserne på Old Trafford. (Foto: Jon Super/AP)
Sir Alex Ferguson hænger stadig rundt i kulisserne på Old Trafford. (Foto: Jon Super/AP)

I 12 sæsoner huserede Roy Keane i Manchester United under Sir Alex Ferguson - fire af dem som anfører. De to United-ikoner skiltes ikke som bedste venner, og deres forhold bliver næppe bedre, efter han hører Roy Keanes udtalelser i en ITV-dokumentar tirsdag aften.

Her bliver Alex Ferguson anklaget for at underminere sin efterfølger, selv om den 71-årige skotte lod sig pensionere i sommer. Ifølge Roy Keane stræber hans gamle chef stadig efter 'kontrol og magt' på Old Trafford.

- Alt handler om magt og kontrol. Han stræber stadig efter det, selv om han ikke er manager. Der er kæmpe ego i det, siger Roy Keane i dokumentaren ifølge The Sun, som blandt flere engelske medier har fået lov til at smugkigge den.

Manchester United er i problemer i Premier League, hvor de som forsvarende mestre har 13 point op til Arsenal på førstepladsen. Taber de aftenens Champions League-opgør til Shakhtar Donetsk hjemme vil det være første gang i 51 år, at de taber tre kampe i træk på Old Trafford.

Se også: Blodbad i United: Ti stjerner på vej vækSe også: Moyes erkender: Det er min skyld

Roy Keane beskriver sit forhold til Sir Alex Ferguson som ikke-eksisterende, og han er først begyndt at se sit tidligere hold spille igen, efter skotten er pensioneret. Den nu 42-årige irer siger, at han mistede respekten for Alex Ferguson, da United-bossen fandt, at Keane som anfører var blevet for magtfuld.

- Manageren anklagede mig for at forsøge at styre United bag hans ryg. Hvad jeg prøvede at gøre var at styre omklædningsrummet. Men bare fordi Alex Ferguson siger noget, er det ikke nødvendigvis sandheden. Jeg troede aldrig, jeg var vigtigere end manageren, siger Roy Keane i ITV-dokumentaren.

Se også: United-giganter i krig: Keane sviner FergusonSe også: Sir Alex roser og sviner Rooney i ny bog

I Alex Fergusons seneste selvbiografi måtte Roy Keane selv lægge ører til hårde ord fra Sir Alex. Blandt andet med detaljer om, hvordan de i 2005 blev uvenner, efter Roy Keane havde kritiseret holdkammerater på MUTV.

- Intet overrasker mig nu med den mand. Hans største styrke er, at han er ubarmhjertig. Hans største svaghed er loyalitet (eller mangel på samme), siger han.

Ireren taler ud i 'Keane and Vieira: The Best of Enemies', hvis hovedfokus er hans rivalisering med den tidligere Arsenal-kaptajn Patrick Vieira.

0 kommentarer
Vis kommentarer