Dansk Chelsea-talent 'er noget ganske særligt'

Anders Christensen er trods sine blot 17 år allerede nu en lysende stjerne

Andreas Christensen har allerede fået debut på U21-landsholdet trods sine kun 17 år. Her i kamp tidligere på året mod Bulgarien. (Foto: Polfoto)
Andreas Christensen har allerede fået debut på U21-landsholdet trods sine kun 17 år. Her i kamp tidligere på året mod Bulgarien. (Foto: Polfoto)

Han er kun 17 år og den yngste på U21-landsholdet, men er i rekordfart på vej til at blive en af de største.

Her i efteråret er Chelsea-spilleren Andreas Christensen kommet ind i varmen, hvor han har grebet chancen blandt spillere, der er op til fire år ældre. Selv om Andreas Christensen er en stille og rolig fyr, bliver der i sandhed lagt mærke til ham på banen.

U21-landstræner Jess Thorup tøvede i hvert fald ikke med at hive ham op fra U19-landsholdet i august. Siden har han spillet syv kampe.

– Andreas har slet ikke haft problemer med at begå sig. Han er i sandhed en fornøjelse at følge på banen, fordi han i en meget ung alder allerede er meget fodboldmoden. Han træffer de rigtige beslutninger og er noget ganske særligt, siger Jess Thorup.

Se også: Stor triumf af danske talenterSe også: Dansk talent fik debut for Chelsea

Han er midterforsvarer, men kan i princippet både spille højre back og defensiv midtbane.

Som daværende U17-landstræner arbejdede Thomas Frank en del sammen med Andreas Christensen. Og den nuværende Brøndby-træner er dybt imponeret over den udvikling, som ’AC’ har gennemgået:

– Det er en fornøjelse at have en forsvarsspiller, der kan spille med begge ben, er så rolig med bolden og desuden indeholder så meget fart og springstyrke. Han har virkelig hele pakken for at nå langt med sin karriere, vurderer Thomas Frank.

Køb adgang til EKSTRA og læs hele det store portræt af Anders Christensen. I en serie de næste dage sætter Ekstra Bladet fokus på dansk fodbolds næste store stjerner.

Andreas Christensen har et eminent blik for spillet og drømmer om at styre Chelseas forsvar en dag. Han har stadig debuten i Premier League til gode, men han fik en forsmag på det, da han spillede opvisningskamp mod Manchester City i USA i maj. (Foto: Corbis/Tim Clayton) Sport og Spil De næste stjerner: Knægten der kan alt De næste stjerner: Knægten der kan alt

0 kommentarer
Vis kommentarer