Premier League-klub drømte om ung Eriksen

Christian Eriksen var eftertragtet i Southampton, der – ifølge eks-manageren Mark Wotte – ikke kunne finde pengene til at købe danskeren fri

Christian Eriksen var for dyr for Southampton. (Foto: AP)
Christian Eriksen var for dyr for Southampton. (Foto: AP)

Christian Eriksen er muligvis at finde i Tottenhams startopstilling, når holdet gæster St Marys denne weekend - men han kunne lige så vel have spillet for modstanderen. 

Den danske playmaker skiftede til White Hart Lane fra Ajax i sommer, men for fem år siden kunne Eriksen måske have været en del af Southamptons trup efter manager Mark Wotte anbefalede klubben at hente ham .

Wotte, der oprindeligt tiltrådte som akademichef, før han blev cheftræner, havde set Eriksen i aktion mod et engelsk ungdomslandshold.

Imponeret over, hvad han så, gik Wotte til klub-toppen og bad dem om hente den blot 16-årige Eriksen, dengang han endnu spillede i OB.

- Jeg fortalte klubben og (tidligere formand) Rupert Lowe , at jeg havde fundet en fantastisk dreng efter at have set Englands U/17-hold bliv slået af Danmark med Eriksen som stjernen på det hold, fortæller Wotte til Basingstoke Gazette.

Se også: Rodgers om Suarez-aftale: Fantastisk nytSe også: Fulham sikrer sig Clint Dempsey

- Ifølge mine oplysninger kunne vi have købt ham for omkring 1 millioner euro, selv om han kun var 16 på det tidspunkt.

Havde ikke råd
- Ifølge hans agent ledte de efter en klub med et godt ry for at bringe unge spillere op, så Southampton kunne absolut overvejes.

- Han havde været på forsøg hos Chelsea og AC Milan, men disse klubber appellerede ikke til ham på det tidspunkt. 

Southampton havde dog ikke råd til at betale for Eriksen.

- Vi havde netop hentet Morgan Schneiderlin for en lignende pris, så Rupert fortalte mig, at det ikke var muligt af økonomiske årsager at gå efter dette, fortæller Wotte, der nu er direktør for det skotske fodboldforbund.

Som bekendt faldt Eriksens valg i stedet på Ajax. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer