Topbrag blev kæmpe fuser

Heller ikke i tiende forsøg lykkedes det Arsene Wenger at slå Mourinho og Chelsea. Topopgøret i Premier League endte målløst

Ingen af de to hold ville tabe, og det bar kampen præg af, da Arsenal og Chelsea spillede topopgør i Premier League. (Foto: AP)
Ingen af de to hold ville tabe, og det bar kampen præg af, da Arsenal og Chelsea spillede topopgør i Premier League. (Foto: AP)

Både Arsenal og Chelsea havde muligheden for at spille sig i top i Premier League, da de to hold mødtes i juletopbraget i den bedste engelske række.

Men Arsene Wenger måtte notere sig et kedeligt jubilæum, da han efter ti kampe mod et Mourinhostyret Chelsea stadig ikke har formået at vinde over ærkerivalen.

Det var som om, de to hold mentalt var gået på juleferie, og de endte med at dele point i en målløs forstilling, der langt fra levede op til de spillemæssige forventninger, der var til kampen.

Det betyder, at Arsenal må nøjes med andenpladsen i Premier League a point med Liverpool i toppen, mens Chelsea nu er nummer fire - to point efter topholdene.

Se også: SLUT: Matchfakta Arsenal-ChelseaSe også: Wenger vil af med regel om udebanemål

Den første halve times spil var nærmest at betragte som opvarmning. Spillet var afventende i begge ender af banen, tempoet til at overskue og kvaliteten på niveau med en middelmådig dansk superligakamp.

Chelsea stod meget langt tilbage på banen og håbede på kontramuligheder eller mirakler fra Torres i front. Spanieren var dog overladt helt til sig selv og fik intet ud af de lange bolde.

Arsenal var klart mest boldbesiddende, men fik intet ud af angrebene mod Chelseas stærke defensiv.

Men så satte Lampard gang i kampen med halvlegens største chance efter 31 minutters spil. I høj fart løb han dybt i højre side, modtog et vip fra Hazard og helflugtede på undersiden af overliggeren. Bolden var kun få centimeter fra at gå i mål, og den store chance vækkede begge mandskaber, så tempoet herefter blev skruet lidt i vejret.

Se også: Julefest hos Arsenal koster Chelsea-stjerneSe også: Mourinhos skøre fremtidsforestilling

I anden halvleg forsatte Arsenal med at være mest boldbesiddende, men spillet gik i tomgang, og Cech i Chelseamålet havde - bortset fra en stor chance i kampens sidste minutter - en stille dag på kontoret.

Chelsea havde succes med at stå ekstremt langt tilbage på banen, men holdet kom for sjældent til de kontramuligheder, der kunne have løsnet op. Arsenal derimod spillede og spillede, men kom først i kampens sidste minutter frem til reelle chancer.

Frustrationen over det idéforladte spil spredte sig efterhånden til tribunerne, hvor tusindvis af tilskuere havde trodset silende regn og bidende blæst for at spendere et par timer af lillejuleaften med et topopgør i Premier League.

De mange boldtab og angreb, der løb ud i ingenting, fik tilskuerne til at pifte og buhe af det, de så.

Arsenals danske angriber Nicklas Bendtner blev sendt til opvarmning midt i anden halvleg, men danskeren kom aldrig på banen.

0 kommentarer
Vis kommentarer