Ingen Bendtner: Derfor skiftede Arsenal aldrig ud

Arsenal udnyttede ikke en eneste af sine tre udskiftningsmuligheder i kampen mod Chelsea

Nicklas Bendtner fejrer sin scoring mod Hull tidligere på sæsonen. Mandag aften fik han slet ikke muligheden for at score (Foto: AP)
Nicklas Bendtner fejrer sin scoring mod Hull tidligere på sæsonen. Mandag aften fik han slet ikke muligheden for at score (Foto: AP)

Det hører vist efterhånden til sjældenhederne, at en træner ikke udnytter sine tre udskiftninger i løbet af en kamp. Endnu mere sjældent er det, at en manager slet ikke foretager en eneste udskiftning. Og så endda i et topbrag med udsigten til et hårdt efterfølgende program.

Men sådan var det altså mandag aften, da Arsenal og Chelsea krydsede juleklinger sammen i topbraget på Emirates Stadium. Og derfor blev der heller ikke spilletid til Arsenals danske angriber, Nicklas Bendtner.

Arsenal var ellers massivt bolddominerende mod et Chelsea-mandskab, der kom i en meget defensiv opstilling. Men hjemmeholdet formåede ikke at spille sig frem til mere end en enkelt stor chance. De offensive spillere på banen leverede ganske enkelt, hvad der skulle til.

Se også: TV: Bliver Arsenal snydt for straffe her?Se også: Mourinho efter nullert mod Arsenal: Vi var i kontrol

Derfor kunne det med danske briller også have været rart at se Bendtner på banen - måske i stedet for den franske angriber, Olivier Giroud, der kun har scoret en enkelt gang i de sidste 11 kampe.

Men Arsenal-manager, Arsene Wenger, foretog ikke en eneste udskiftning. Og det forklarede han på denne måde:

- Fordi jeg havde masser af offensive spillere på banen, og vi havde brug for at angribe. Jeg havde Walcott, jeg havde Ramsey, jeg havde Özil, jeg havde Giroud, jeg havde Rosicky, og fordi vi ikke har spillet en kamp i ni dage, var der ingen af dem, der så slidte ud. Derfor (skiftede han ikke ud, red.). Jeg følte, vi havde defensiv balance, og vi havde fire-fem offensive spillere på banen, så hvorfor ikke fortsætte med det. Og ikke mindst havde vi chancerne. Når du ikke scorer, så scorer du ikke, sagde Arsene Wenger.

Mål var der således ingen af i det skuffende topbrag, der endte 0-0 og som en halv sejr for Chelsea, der under Mourinho endnu ikke har tabt til Arsenal i hidtil 10 forsøg. Chelsea møder hjemme Swansea 2. juledag, mens Arsenal skal en tur til den anden ende af London for at møde West Ham på den legendariske 'Boxing Day' i engelsk fodbold.

Kampens største chance tilfaldt i øvrigt Chelseas Frank Lampard. Se den herunder, og se i toppen af artiklen episoden, hvor Arsenal følte sig snydt for et straffe.

Arsenal-Chelsea 0-0: Se Lampard hamre på træværket

0 kommentarer
Vis kommentarer