Laudrup på umulig opgave mod Mourinho

Mission Impossible: Michael Laudrups Swansea giver pengene ti gange igen, hvis de slår Chelsea, men spar bare pengene – for José Mouriho taber aldrig på Stamford Bridge i Premier League

Chelsea-manager José Mourinho har en fantastisk statistik hjemme på Stamford Bridge, hvor han aldrig har tabt i Premier League. Boxing Day gælder det Michael Laudrups Swansea (Foto: AP)
Chelsea-manager José Mourinho har en fantastisk statistik hjemme på Stamford Bridge, hvor han aldrig har tabt i Premier League. Boxing Day gælder det Michael Laudrups Swansea (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Michael Laudrup er på en umulig mission.

Den danske Swansea-manager skal i eftermiddag forsøge gøre, hvad ingen nogensinde har formået: At besejre José Mourinho på Stamford Bridge i et Premier League-opgør.

68 gange har den karismatiske Chelsea-manager stået i spidsen for sit hold på hjemmebane, og den 50-årige portugiser har fortsat ’til gode’ at høre sejrssangen gjalde fra det omklædningsrum, der har skiltet ’away’ på døren.

Statistikken har været tæt på at ryge nogle gange, men Fort Mourinho er aldrig faldet. Stamford Bridge aldrig blev erobret.

West Bromwich Albion troede, at de havde knækket koden i begyndelsen af november, men Chelsea fik reddet 2-2 hjem fem minutter inde i dommerens tillægstid. På højst kontroversielt straffespark…

Det er det, som Michael Laudrups Swansea er oppe imod denne Boxing Day i det vestlige London.

Se også: Julefodbold: Derfor hedder det Boxing Day

Bookmakeren William Hill giver pengene ti gange igen, hvis waliserne vinder på Stamford Bridge, men ud fra statistikken er det ikke et spil, der kan anbefales.

De 68 kampe kender vi allerede til, men der er også en anden statistik, som Michael Laudrup næppe skal fortælle Williams, De Guzmán, Bony og de andre Swansea-spillere om.

I Premier League er det i Laudrup-æraen kun lykkes Swansea én gang at slå en af de store fem – Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal og Manchester City.

Det var i december 2012, da waliserne slog et kriseramt Arsenal-hold 2-0 på Emirates Stadium.

I de resterende 13 kampe er det blevet til fem uafgjorte og otte nederlag. Læg dertil, at seks kampe mod Tottenham og Everton blot har kastet ét point af sig. I alt tyve kampe og kun én sejr mod de hold, som ifølge Michael Laudrup er i en liga for sig.

Se også: Mourinho vil blæse Laudrup ud

Den 49-årige danske manager har ved flere lejligheder sagt, at en ottendeplads ville være som at vinde mesterskabet for Swansea.

Det er – ifølge Laudrup – det maksimalt opnåelige for en mindre klub som Swansea, og selv om der er en ganske stor portion realisme og fornuft i den vurdering, så har den givet støj på de indre linjer på Liberty Stadium.

Formand Huw Jenkins har kaldt danskeren ord for en falliterklæring, og han har ikke været tilfreds med den lilleklub-mentalitet, som Swansea har vist, når de har mødt de store.

Se også: Nyt skadeschok for Laudrup

Chelsea på Stamford Bridge bliver ikke meget større, og en sejr ville virkelig pynte på Michael Laudrups manager-cv og give ligaens nummer 11 en god buffer til nedrykningsstregen.

- Vi taler om en favoritterne til titlen (Chelsea ligger nummer fire – to point efter førende Liverpool, red.), men andre hold er kommet og gjort det godt der, og jeg mener fortsat, at vi har en chance, siger Michael Laudrup, der formentlig vil minde sine spillere om, hvad der skete i sidste sæsons Liga Cup-semifinale mellem de to klubber.

- Vi har gode minder på den bane, siger Michael Laudrup med henvisning til opgøret i januar, som waliserne overraskende vandt 2-0.

Der er bare ét problem ved det lille fine minde. Dengang stod Rafael Benítez i spidsen for Chelsea.

Nu er det en vis José, der reagerer på Stamford Bridge. Og han er aldrig i gavehumør på sin hjemmebane…

0 kommentarer
Vis kommentarer