Everton-boss: Så dum er jeg ikke

Everton-manager Roberto Martinez vil ikke gøre Everton til mesterskabskandidat - selvom holdet kun er to point fra førstepladsen

Et af sæsonens højdepunkter for Everton-manager Roberto Martinez (th.) og klubbens fans var 1-0-sejren på Old Trafford over mestrene Manchester United med den tidligere Everton-manager David Moyes (tv.) ved roret. (foto: AP/Jon Super)
Et af sæsonens højdepunkter for Everton-manager Roberto Martinez (th.) og klubbens fans var 1-0-sejren på Old Trafford over mestrene Manchester United med den tidligere Everton-manager David Moyes (tv.) ved roret. (foto: AP/Jon Super)

Everton er en af sæsonens helt store positive overraskelser i engelsk fodbold med en placering som nummer fem i Premier League lige nu - med blot et nederlag i 17 kampe og blot to point fra førstepladsen.

Men Everton-manager Roberto Martinez vil alligevel ikke gå så vidt at sige, at holdet er en mesterskabskandidat - selvom en førsteplads faktisk er indenfor rækkevidde hen over julen og nytåret med kampe mod Sunderland, Southampton og Stoke i vente.

- Vi er i december. Jeg er ikke så dum, at jeg begynder at tale om mesterskab. Det er for tidligt på sæsonen. Vi forsøger bare at være stabile i vores præstationer, og det kan ses i statistikkerne. Kun et nederlag i 17 kampe er stabilt, siger Roberto Martinez ifølge den engelske avis Daily Mail og fortsætter:

Se også: Martinez: Baines er ikke til salg

- Det næste er at fortsætte udviklingen, blive ved med at arbejde hårdt. Jeg føler stadig ikke, vi har nået vores fulde potentiale, og det gør det her spændende. Det er vores eneste fokus i denne højtid.

- Vi vil bare nå april med flest mulige point. Det er det tidspunkt, hvor man kan sætte sig ned, kigge på tabellen og udstikke mål for sæsonen, siger Martinez, der før sæsonen afløste David Moyes som Everton-manager.

Se også: Everton vil forlænge med stortalent

Klubbens seneste mesterskab skal man tilbage til 1987 for at finde, da Everton i slutningen af Howard Kendall-æraen havde et fremragende hold med bl.a. stjerner som Kevin Sheedy, Trevor Steven, Graeme Sharp, Peter Reid, Kevin Ratliffe og målmand Neville Southall.

Det nuværende hold kan i øvrigt muligvis allerede i torsdagens kamp mod Sunderland igen benytte landsholdsbacken Leighton Baines, der er på vej tilbage efter skade.

Efter jule- og nytårskampene mod Southampton og Stoke venter ligakampe mod Norwich og West Bromwich - før der står Merseyside-derby mod Liverpool i kalenderen 28. januar.

0 kommentarer
Vis kommentarer