Julefodbold: Derfor hedder det Boxing Day

Der er fuldt program i Premier League og de øvrige engelske ligaer på den hellige fodbolddag Boxing Day

Martin Laursen i aktion Boxing Day 2007 for Aston Villa mod Chelsea. Den danske midterforsvarer scorede én gang i en dramatisk 4-4-kamp på Stamford Bridge (Foto: AP)
Martin Laursen i aktion Boxing Day 2007 for Aston Villa mod Chelsea. Den danske midterforsvarer scorede én gang i en dramatisk 4-4-kamp på Stamford Bridge (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk):

Ingen jul uden fodbold.

I England er fodbold en lige så vigtig del af julen som gaver, nissehuer og christmas pudding, og særligt Boxing Day er forbundet med fodbolden.

– Ja, det er en helt speciel dag på året. Det er den dag, hvor tilskuergennemsnittet er højest i de engelske ligaer. Det er en rigtig familiedag, hvor hele familien tager sammen på stadion, siger den nuværende AaB-træner Kent Nielsen, der fejrede fodboldjul fra 1989 til 1991 som Aston Villa-spiller.

Europamesteren husker stadig den kalkun på otte kilo, som Aston Villa-spillerne hver fik en uges tid før jul, han husker træningen juleaften og naturligvis også stemningen på stadion 2. juledag.

- Det er en meget anderledes dag for alle. Der er julestemning på stadion, og folk kommer i nissehuer og synger julesange. Det var en helt anden ramme at spille i, siger Kent Nielsen, der var en del af et Aston Villa-hold med et par tørstige herrer - deriblandt den fremragende, men også dybt alkoholiserede Paul McGrath.

- For os i Danmark er 1. juledag en hyggedag med familien, men i England er der dagen, hvor man tager den store våde julefrokost. Så vi var på hotel, så der var styr på alle spillerne, husker Kent Nielsen.

Se også: Rodgers: Truppen er tyndChelsea har ikke spillet specielt godt, men alligevel haft meget at juble over i denne sæson under José Mourinhos ledelse (Foto: AP) Sport og Spil Analyse: Chelsea vinder uden at spille godt

Scorede på Boxing Day
Martin Laursen var forsvarschef i Birmingham-klubben små tyve år senere, og han har også gode minder fra sin fodboldjul i det engelske.

- Jeg husker en 4-4-kamp på Stamford Bridge mod Chelsea i 2007, hvor jeg scorede, og vi fik point i sidste minut.

- Det er selvfølgelig noget specielt at skulle spille så mange kampe i julen, men jeg havde familien ovre, og vi fik traditionel dansk julemad. Men man skal selvfølgelig holde igen ved julebordet og ikke æde igennem, siger Martin Laursen, der faktisk led det største afsavn nytårsaften.

For 1. januar er der også bold i England, og det betød nytårsaften på hotel.

- Det var lidt underligt at sidde på et hotel og se på alt fyrværkeriet udenfor, men sådan er det at spille i England, siger Martin Laursen.

Chelsea har ikke spillet specielt godt, men alligevel haft meget at juble over i denne sæson under José Mourinhos ledelse (Foto: AP) Sport og Spil Analyse: Chelsea vinder uden at spille godt

0 kommentarer
Vis kommentarer